Feltámasztani már nem tudta...

Halálra éheztette a gyereket, hogy kiűzze belőle a gonoszt

Közel egy hónapon keresztül csak egy kevés vizet adott a magát prófétának tartó nő a 2 éves kisfiúnak, így akarta kiűzni belőle a gonoszt, de a feltámasztási ceremónia már nem sikerült.

2015.04.15 20:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/bandrat

Letartóztattak és kisgyermek elleni súlyos testi sértéssel vádolnak egy 49 éves texasi nőt, aki magát prófétának tartja, és mások is hisznek a hatalmában, ennek esett áldozatául egy kétéves kisfiú. A gyermeket a mexikói szülők adták Araceli Meza kezelésébe, mondván, megszállta a gonosz a kicsit, a "próféta" pedig azt mondta, ki tudja űzni belőle. A nyomozók szerint a kisfiú mintegy 25 napon keresztül nem kapott egyetlen falatot sem enni, csupán némi vizet adott neki Meza, végül az éhezésbe belehalt a kicsi.

Az önjelölt próféta ekkor egy újabb rituálét hajtott végre, amelytől azt remélte, hogy az immár megtisztult testű gyermek feltámad, a kísérlet azonban - ahogy várható volt - nem járt sikerrel. A nő a hatóságok szerint egy illegális templomot működtet Dallas külvárosában, Balch Springsben, a környékbeliek pedig hisznek benne, hogy valóban képes beszélgetni Istennel és az ő útmutatásait követi.

A majdnem egy hónapig tartó éheztetés közben a nő mindvégig szidta az egyházi papokat - mondta el az egyik tanú a helyi médiának. A feltámasztási kísérletben Meza férje, a 42 éves Daniel Zapata Meza is részt vett, ő szilárdan hitt abban, hogy Isten majd csodát tesz. Amikor nyilvánvalóvá vált, hogy a csoda nem történik meg és a kisfiú halott marad, Meza azt mondta a szülőknek, hogy a gyermeket Mexikóban temessék el, és mire a rendőrség tudomást szerzett az esetről és a helyszínre érkezett, a holttest már a határ túlsó oldalán volt - adta hírül a NY Daily News.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.