Vallási táborba vitték a gyerekeket

Sikítottak és sírtak a gyerekek: tömeges ördögűzést végzett egy pap

Némelyek hisztérikusan zokogtak, mások megállíthatatlan nevetésben törtek ki, de voltak olyanok is, akik elájultak, amikor egy iskolásoknak szervezett vallási táborban a pap tömeges ördögűzést hajtott végre.

2015.03.31 08:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/artemisphoto

A pap azt állítja, hogy csak meg akarta tisztítani a fiatalok lelkét, ám a vallási táborban részt vevő gyerekek közül többen hisztérikus zokogásban és sikoltozásban törtek ki, mások pedig kontrollálhatatlan nevetőgörcsöt kaptak, amikor Tomas Wieczorek tömeges ördögűzést hajtott végre. A 37 éves lelkész az észak-nyugat-lengyelországi Gryficében megrendezett háromnapos rendezvényen végezte el a ceremóniát, aminek nem várt hatása lett.

A táborban összesen ezer gyermek vett részt, akik arra számítottak, hogy imádkozni fognak és vallásos énekeket énekelnek, ehelyett a 37 éves papot jobban érdekelte az, hogy kiűzze a démonokat az épphogy kamaszodó fiatalokból és az Istent "tegye" a helyébe. A táborban néhány szülő is jelen volt, a 43 éves Magda Rutkowska elmondta, hogy sokkolta a jelenet. "Az első napon néhány gyereket a színpadra szólított, és a kezét egyenként a homlokukra téve elkezdte ismételgetni, hogy "Szentlélek, gyere, Szentlélek, gyere" - mesélte az anya. "Néhány gyermek elájult, mások sírni kezdtek."

Amikor más diákok odamentek, hogy segítsenek az elájult társaiknak, a pap visszaparancsolta őket és azt mondta: "Isten belépett a lelkükbe és száműzte az ördögöt". Aztán egyre többen kezdtek sikoltozni, mások pedig artikulátlan nevetőrohamban törtek ki és a padlón vonaglottak, amikor a pap megérintette a homlokukat. Az egyik jelen lévő diák azt mondta: "nagyon ijesztő volt, olyan, mint valami elmegyógyintézetben. A pap azt mondta, megtisztítja őket, de a legtöbbünknek ez már túl sok volt. Másnap nem jöttünk el, mert féltünk, mi fog történni" - mesélte a meg nem nevezett kamasz.

Az iskolapszichológus, Halina Wysocka szerint az volt a baj, hogy a gyerekek érzelmileg még nem elég érettek ahhoz, hogy "megtapasztalják az imát, amely alatt a Szentlélek megérinti őket", hozzátéve, hogy a bemutatott módszerek nagyon hasonlítottak a vallási szektákhoz. A körzet egyik templomának szóvivője ugyanakkor azt közölte a sajtóval, hogy ezidáig nem érkezett hozzájuk hivatalos panasz, így valójában nem is történt semmiféle probléma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.