Rekordlakhatás

Kínai üzletember vásárolta meg Ausztrália legdrágább lakását

Kínai üzletember vásárolta meg 25 millió ausztrál dollárért (5,3 milliárd forint) Ausztrália legdrágább lakását egy épülőfélben lévő melbourne-i felhőkarcoló tetején.

2015.04.08 21:28MTI

Az ABC tévécsatorna honlapján olvasható beszámoló szerint egy "rendkívül visszahúzódó, de mérhetetlenül gazdag" kínai vállalkozónak sikerült eladni a 800 négyzetméteres penthouse-t a 319 méter magas Australia 108 torony tetején. Itt megnézheti az elképesztő képeket >>>

A lakást eladó ingatlanügynökség szerint a meg nem nevezett, a világ különböző részei között ingázó üzletember évente három hónapot tölt Victoria állam fővárosában.

A 100. szinten kialakított, üveggel fedett tetőterasszal rendelkező lakásba egy saját üvegfalú liften és egy káprázatos háromszintes lépcsőházon át lehet feljutni a 98. szintről.

Az ügynökség szerint az 5,3 milliárd dollárnak megfelelő összeg nagyon magas ugyan, de "teljesen ésszerű ár" a 800 négyzetméteres tetőtéri lakásért.

A sokak által ellenzett felhőkarcoló 2019-re készül el.

Kína Ausztrália első számú kereskedelmi partnere, az ausztrál lakosság 1,8 százaléka kínai származású.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.