Igazi internetes híresség lett a gazda

Élethű, "működő" Transformers-figurák építésével keres milliókat

Milliomossá és igazi internetes hírességgé vált egy korábbi gazda Kínában, aki hatalmas, a Transformers-sorozat ihlette figurákat rak össze fiával.

2015.03.18 16:06MTI

A délnyugat-kínai Hunan tartomány Csangmu településén élő Jü Cse-lin évekkel ezelőtt kezdett saját, korántsem rendhagyó vállalkozásába. A férfi korábban mezőgazdasági termelőként, majd gyári munkásként dolgozott, s hobbiból kezdett, használt, eldobott autóalkatrészeket felhasználva a játék formájában alakváltó, járművé, fegyverekké és más technikai eszközökké alakítható, robotszerű Transformers-figurák építésébe, az internetről letöltött képeket mintául véve.

A legelső alkotás összeszerelése a sina.com internetes hírportál beszámolója szerint három évbe tellett Jü-nek és tizenéves fiának. A mű rendkívül élethűre sikerült, azonnal ismertté tette a családot, akikhez azóta is gyakran látogatnak el a sorozat kedvelői.

A technikát finomra csiszoló páros azóta félméterestől akár tízméteres nagyságig is készít a figurákból, melyekért borsos árat kérnek, bevallásuk szerint évente akár egymillió jüant (45 millió forint) is megkeresne ezzel.

A vállalkozás sikerét a Transformers-sorozat kedveltsége is biztosítja, A kihalás kora című része tavaly minden korábbi rekordot megdöntve 320 millió dolláros jegyárbevételt ért el Kínában. A film ezzel a 2014-es év legnagyobb mozisikere lett a kelet-ázsiai országban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.