Piszkos Hamutartó-díjas lehet

Dohányzós jelenetei miatt bírálják az új Transformers-filmet Kínában

Kínában 2011 óta szabályozzák a dohányzós jeleneteket a bemutatott filmekben és televíziós műsorokban.

2014.07.08 12:39MTI
freedigitalphotos.net/graur codrin

Dohányzós jeleneteiért kritizálják a dohányzásellenes szervezetek Kínában az új Transformers-filmet, amelyre tódulnak a nézők az ázsiai országban.

A Transformers: A kihalás kora című sci-fi akciófilm egyik fontos szereplője, Hound, az egyik átváltozó robot szivarral a szájában tűnik fel a filmvásznon, ami káros hatással van a közönségre, különösen a kamaszokra - fogalmaztak a média ellenőrzésével foglalkozó állami hivatalnak eljuttatott levelükben civil szervezetek, köztük Thinktank, a Nature University és a Dohányzásellenes Kínai Szövetség (CATC).

A dohányzásellenes aktivisták arra kérték a hivatalt, hogy "vizsgálja meg és korlátozza" a dohányzós jelenetek számát, valamint a filmet vetítő mozik a produkció előtt adjanak dohányzásellenes hirdetéseket. Kínában 2011 óta szabályozzák a dohányzós jeleneteket a bemutatott filmekben és televíziós műsorokban.

A CATC azóta adja át Piszkos Hamutartó-díját a legtöbb dohányzós jelenetet bemutató filmnek, illetve tévéműsornak.

A Piszkos Hamutartó-díjat elnyert produkciók között szerepel a Kínában számos bevételi rekordot megdöntő kasszasiker, a Let the Bullets Fly című, 1920-as években játszódó, 2010-ben készült gengszter-akciókomédia.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.