Allergiás lett a repülő pilótája

Egy órát késett a gép, mert a pilótának "valami belement a szemébe"

Egy teljes órás késéssel tudott csak felszállni egy Manchesterből induló fapados repülőgép, az utasok mindössze annyit tudtak, hogy a pilótának "valami belement a szemébe".

2015.03.17 22:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/arztsamui (Képünk illusztráció!)

Türelmetlen utasok tucatjai követeltek magyarázatot az egyik fapados légitársaság gépén ülve, amikor a Manchesteri Repülőtérről Berlinbe tartó járat több mint egy órás késéssel indult csak útnak. A kifutópályán veszteglő gép utasai mindössze annyit tudtak, hogy a késés amiatt van, mert a pilótának "valami belement a szemébe". Valójában a hétfő reggel 6:50-re tervezett felszállás ennél jóval komolyabb ok miatt hiúsult meg, amiért utóbb a légitársaság minden érintett utasától elnézést kért.

A pilóta nem sokkal a felszállás előtt jelezte, hogy súlyos allergiás reakció alakult ki a szemében, az orvos viszont megállapította, hogy nemcsak az allergia miatt lát rosszul, de súlyos kötőhártya-gyulladása is van, ezért kórházba vitték, ahol jelenleg is kezelik. A társaságnak egy másik pilótát kellett szolgálatra berendelnie, ez azonban időbe telt és ezért csúszott mind az indulás - közölte az easyJet szóvivője.

A magyarázattal azonban nem minden utas érte be, egyikük felháborodottan közölte, hogy ilyen még sosem történt vele azelőtt, hogy egy járat azért késsen, mert a pilótának "valami belement a szemébe". A társaság szóvivője a közleményben leszögezte, hogy az utasok biztonsága és kényelme mindennél előrébb való, a kellemetlenségért pedig bocsánatot kértek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.