Disznólkodásban is jók a hazai sztárok

Gyurcsík Tibinek mindig csak a farka jutott

A vidéki disznóölések mindig vonzották a városi embereket, és nincs ez másként a sztárokkal sem. A Médiaválogatott tagjai is szívesen tettek eleget a hétvégén egy szigetközi meghívásnak.

2015.03.10 14:00ma.hu

Szívélyes invitálást kapott a Médiaválogatott egy szigetközi hagyományőrző disznóölésre, amit a sztárok nagy örömmel el is fogadtak, úgyhogy a hétvégén felkerekedtek, hogy egy igazi disznólkodásban vegyenek részt. Persze ahogy Gyurcsík Tibit és Cozombolist ismerjük, a dolog nem ment zökkenőmentesen, a két fiatal híresség most is inkább viccesre vette a figurát, de szerencsére Farkasházy Tivadar és felesége, Mimi kézben tartották az eseményeket, és mire az este leszállt, szerencsésen megbirkóztak a disznóval, és minden finomság elkészült, aminek ilyenkor el kell készülnie.

Gyerekkoromban évekig éltem vidéken és sok disznóvágáson vettem részt, közgazdászként pedig csodáltam, hogy a fogán kívül mindenből lesz valami, s minden annak a legjobb, amire évszázadok óta kitalálták” – meséli Farkasházy Tivadar, aki korelnökként vállalta, hogy a böllér segítségével feldarabolja a disznót, a további aprításokban pedig felesége, Mimi segédkezett neki.

A csapat két mókamestere eközben gondoskodott a jó hangulatról: Cozombolis gitárral jelent meg a disznóölésen, mondván, szeretné elhúzni a disznó nótáját. Ahhoz azonban korábban kellett volna kelnie: „sajnos lemaradtunk a szúrásról” – jegyezte meg csalódottan. „Az előző, éjszakába nyúló karaoke-est után nem tudtunk hajnalban felkelni, pedig az igazi vidéki disznóvágások akkor kezdődnek egy jó fogópálinkával" – nevet a szolnoki énekes.

Fotó: FényPont Média (A galériához KATT a képre!)

A dunaszerdahelyi származású Gyurcsík Tibi is volt már számtalan toron, de elmondása szerint csak a disznó farka jutott neki. „Emlékszem, egyszer nekem kellett a disznó farkát fognom, gondoltam simán megoldom, arra nem számítottam, hogy az állat másképp gondolja és magával rántott. Vicces látvány volt, ahogy a farkát tartva futottam utána” – meséli az X-Faktor felfedezettje.

A dunakiliti Sári csárda disznóölésén a Farkasházy házaspáron kívül a Győri Futsal csapat szóvivőjeként szinte hazai pályán mozgó Szebeni István és a csapat egyetlen hölgytagja, Erdélyi Mónika vette ki igazán a részét. Ők tényleg komolyan vették a feladatot, bár a szúrást szintén lekésték, de a kolbásztöltéshez már odatették magukat.

Igazi vidéki feeling volt itt a Szigetközben, megfizethetetlen. Imádtam minden pillanatát. Az idő is velünk volt, a hideg mellett gyönyörűen sütött a nap” – mosolygott Mónika, aki Szebenivel több méter hosszú kolbász töltésével még akár rekordot is felállíthatott volna. A sztárok által készített disznótoros vacsorával aztán a Diamant Hotel vendégei lakhattak jól, akik elégedetten állapították meg, hogy nemcsak finom volt a vacsora, hanem kifejezetten olyan, mintha igazi böllérek készítették volna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.