Megműtötték a sztár törött lábát és medencéjét

"Harrison Ford csak úgy megmentett, ez mekkora már?!"

Miközben súlyos sérülésekkel épp a műtét után lábadozik a Star Wars-filmek és az Indiana Jones-kalandok főhőse, egyre-másra jelennek meg róla beszámolók, melyek azt bizonyítják, Harrison Ford nemcsak a vásznon volt hős.

2015.03.07 20:33ma.hu

A beszámolók szerint mély sebek keletkeztek a fején, a bokája és a medencecsontja pedig eltörött Harrison Fordnak, akit emiatt meg kellett műteni, miután kisrepülőgépével csütörtök délután röviddel a felszállás után lezuhant egy Los Angeles-i golfpályán. A 72 éves színész előtt még hosszú út áll a teljes gyógyulásig, hősiességéről azonban máris számos beszámoló látott napvilágot, melyek azt bizonyítják, hogy a Star Wars egykori Han Solója és az Indiana Jones-filmek hetvenkedő régésze nemcsak a filmvásznon volt hős, hanem a való életben sem rettent meg a kritikus helyzetektől.

A most 26 éves Cody Clawson például a színész mostani balesete kapcsán visszaemlékezett egy bő 13 évvel ezelőtti esetre, egészen pontosan 2001-re, amikor 13 éves kamaszként a Yellowstone Nemzeti Parkban vett részt egy cserkésztáborban, de egy nyomkeresés során eltévedt és teljesen elveszítette a sűrű erdőből kivezető nyomot. A fiút 19 órán keresztül keresték, a végén még helikoptereket is bevetettek a megmentésére, és a sors úgy hozta, hogy az egyik gépen épp a részidőben Wyomingban élő Ford volt a pilóta, csatlakozva a kiterjedt mentőakcióhoz.

"Épp csak megérkeztünk a táborba és elkezdtünk kicsomagolni, amikor valakinek a nyomába eredtem, akiről azt hittem, az apám volt. De elveszítettem a nyomát, és mielőtt rájöttem volna, már teljesen eltévedtem" - idézte fel Cody azt az esetet. "Csak 13 éves voltam és nagyon féltem. Ott maradtam egy-két órát, de nem jött senki, így elkezdtem bóklászni, amitől még jobban elvesztem." A helyzetet nehezítette, hogy aznap hó is esett, így rettentő hideg volt és a kisfiú egyre jobban fázott, ráadásul élelem sem volt nála. Egy barlangban talált menedéket, ott nyomta el az álom.

Fotó: Wikipedia

Másnap újra felkerekedett, aztán meghallotta a keresésére indult légijárművek hangját, ezért egy nagyobb tisztásra ment, hogy könnyebben észrevegyék őt. Mint kiderült, egyszer látta is Ford helikopterét, de aztán hirtelen visszafordult. Egy fényes csat volt Cody derékszíján, azzal próbálta visszatükrözni a napfényt és így igyekezett felhívni magára a figyelmet, és nagyon csalódott volt, amikor azt hitte, a mentésére indult gép vezetője nem látta meg. Pedig valójában Ford nagyon is észrevette, csak a helikoptert egy közeli dombon tette le, ahol biztonságosabbnak tűnt a leszállás.

A megkönnyebbülést azonban pár másodperccel később valódi megdöbbenés váltotta fel, amikor Cody felismerte, hogy ki érkezett a megmentésére, bár eleinte nem akarta elhinni, amikor messziről kiabált neki: "azért jöttünk, hogy megmentsünk, de sosem fogod kitalálni, ki vezeti a helikoptert!" A gyermek akkor arra gondolt, hogy neki aztán édesmindegy, ki a pilóta, csak vigyék őt onnan ki, így persze azt sem igazán hitte el, amikor a színész bemutatkozott neki, csak amikor beszállt a helikopterbe és Ford hátrafordult, és annyit mondott: "jó reggelt". "Arra gondoltam: ó, Istenem, Han Solo épp megmentett, mekkora királyság!"

Ezek után azon sem lehet csodálkozni, hogy Cody népszerűsége egy csapásra az egekbe szökött, amikor kiderült, hogy ki volt a megmentője, és persze mindenki azt akarta tudni, hogy Cody kapott-e autogrammot a színésztől. "Mondtam nekik, hogy azt nem, de kaptam egy ölelést és egy kézfogást, és ez sokkal jobb volt!" Most Cody házasember, feleségével, Kelsivel egy 16 hónapos kisfiukat, Kael Odgent nevelik Utah államban, és dialízis-gépekhez használatos szűrőket gyárt egy orvosi társaság alkalmazásában.

Amikor meghallotta, hogy mi történt egykori megmentőjével, szinte sokkolta a hír, és most nagyon drukkol neki, hogy mielőbb felépüljön a balesetből. "Ő egy igazi hős, nemcsak a filmekben, de ő nagyszerű ember is!" - mondta Cody Clawson.

De nem ő volt az egyetlen, aki hősként emlékszik a sztárra: egy évvel korábban, 2000 júliusában ugyancsak Ford mentette meg a 20 éves Sarah George-ot, aki a wyomingi Table Mountain ormain került bajba, amikor a nő a 22 éves barátjával öt órán keresztül mászott a hegyre, de a hőség, a magasság és a kiszáradás miatt rosszul lett és képtelen volt egyetlen lépést is megtenni. Akkor is Ford szállt fel az egyik helikopterrel és ő vitte le a hegyről az ifjú hölgyet.

Remélhetőleg most a sors visszafizeti neki a jótetteit és a kórházban ő is a legjobb kezekben van, mint ahogy az általa megmentett túrázók voltak egykoron.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.