Ki lesz a befutó a két jóbarát közül?

Barátból ellenfél: Fehér Gábor és Felcser Máté vetélytársakká vált

A hazai zenészvilág meghatározó alakjai, akik saját együttesükkel hatalmas sikereket értek el, így nem meglepő, hogy tavaly megjelent közös daluk is rendkívül népszerű lett. Most vetélytársakként állnak egy szavazásban.

2015.03.06 20:00ma.hu
Fehér Balázs (Fotó: Éder Krisztián)

Fehér Balázs és Felcser Máté már hosszú évek óta nagyon szoros barátságot ápol, rivalizálás pedig mindeddig alig volt köztük. Most azonban „ellenfelek” lettek, hiszen mindkettőjüket ugyanabban a kategóriában jelölték a Man of the Yearen.

Nagyon örülök, hogy Balázst és engem is jelöltek, mert ez számomra azt jelenti, hogy a közös dolgaink biztos befutók lesznek” – mondta Felcser Máté, aki a tavalyi Ő és Én projekt sikerei után Fehér Balázs szólólemezének társproducere lesz. Nem a zenéléssel kezdődött azonban a két frontember kapcsolata.

Előbb volt a barátság, csak utána jött a munka. Sokszor meglátogattuk egymást még akkor, amikor külön városban éltünk. Máté egyébként zseniális karakter, és bár sokban különbözünk, kicsit olyan, mintha az első perctől kezdve összekapcsolódott volna a lelkünk” – kezdte Fehér Balázs, aki hozzátette: szakmailag és emberileg is nagyra tartja zenésztársát.

A legnagyobb erénye szerintem az, hogy kíváncsi és elhivatott, de hozzám hasonlóan ő is küzd a szuperegójával. Ezzel kapcsolatban nagyon sokat tanultam tőle” – mondta el a Carbonfools énekese.

Felcser Máté (Fotó: Pejkó Gergő)

A Punnany Massif frontembere szerint Balázs már az első találkozásnál belecsapott a közepébe és mesélni kezdett a terveiről, amelyekben Máténak is szerepet szánt. Végül a közös elképzeléseket egy csapatépítő tréningen próbálták formába önteni, ami azonban nem úgy sült el, ahogy tervezték.

Két alkotótársunkkal kiegészülve mentünk le a Balatonhoz azzal a céllal, hogy kitaláljuk Balázs szólóalbumának koncepcióját. A gyakorlatban viszont néhány óra elteltével FeBával ölre mentünk a bokáig érő vízben. Persze ez nem egy komoly meccs volt, de sajnos be kell vallanom, ebben ő teljesített jobban. Igazából a zenén kívül szinte mindenben eltér az ízlésük, így komoly rivalizálás sohasem volt közöttük” – mesélte Máté.

Ez azért nem teljesen igaz így” – vette át a szót Balázs. „Az egészséges versenyszellem megvan köztünk is, mindig találunk valamit, amiben összemérjük magunkat, de persze csak a poén kedvéért. Most például biztos vagyok benne, hogy én vagyok az esélyesebb a díjra. Úgyhogy kedves Máté, azt üzenem, szedd össze magad, ha le akarsz nyomni!

Üzengetés ide vagy oda, a jelöltek sorsáról csak az olvasók dönthetnek. Március 15-ig még lehet szavazni a díj hivatalos linkjén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.