Egyre kevesebb a valós félelem

Fehér Balázs kezd közel kerülni Fehér Balázshoz

Fehér Balázs számtalan szerepben kipróbálta magát, karrierje elején inkább modellként találkozhattunk vele, de zenészként sem válik unalmassá, most megint egy új arcát mutatja.

2014.12.01 16:02ma.hu

Öt éven keresztül élt és dolgozott modellként nemcsak Európa számos országában, de Ázsiában is, Fehér Balázs neve mégis inkább azóta ismert a nagyközönség előtt, amióta a The Carbonfools énekeseként lép színpadra. Persze ahogy mondja, nem is véletlen, hogy a modellszakmában nem ő lett a kifutók császára.

"A New York-i Fashion Weeken nem én voltam az az ember, akiről mindenki beszélt. Ennek voltak okai, például az, hogy egyáltalán nem érdekelt, kockás-e a hasam. Inkább az érdekelt, hogy megegyem a nyolcvanadik pasztámat Milánóban, hogy jól érezzem magam, hogy be tudjak rúgni a cimboráimmal..."

Ma már ennél tudatosabban és főleg felelősségteljesebben alakítja az életét. "Kezdek egyre közelebb kerülni ahhoz a Fehér Balázshoz, akit mindig is szerettem volna látni, és akivel jól megvagyok. Talán egyre kevesebb valós félelemmel kell megküzdjek így a tudatosság felé haladva - ezt érzem az egyik mérföldkőnek. Nekem az a technika jött be, hogy leültem, és elkezdtem nézegetni, hogy mitől is félek valójában. Igazából olyan dolgoktól, amik nem reális félelmek, csak egyszerűen divat rettegni manapság mindentől. Összetársítunk nagyon sok érzelmet olyan fajta félelmekkel, amik nélkül ezek az érzelmek már elő sem fordulhatnának az életünkben. Például van, akinek az a szerelem, hogy retteg..."

Fotó: Sztárportré

A félelmektől megszabadulva egy új Balázzsal találkozhatunk. "Sokkal jobban érzi magát ez a Balázs. Ezt millió féle jelből látom, sokkal inkább önmaga, sokkal nyugodtabb, sokkal kevésbé akar megfelelni bárkinek és bárminek, sokkal könnyedebben szeret. Ez valószínűleg onnan jött, hogy én is már megéltem egy kort, 30 lettem, és valami ott szerintem kimozdul. A fiú-ember elkezdi feltenni magának a férfias kérdéseit, és igyekszik férfiasan megválaszolni azokat. Velem is ez történt, feltettem magamnak azokat a kérdéseket, hogy miért vagyok én itt, mit csinálok, nekem ez miért nem jó, én ezekben a helyzetekben miért érzem magam sokkal kevésbé komfortosan, mint egy másik helyzetben, és ezeken hogyan tudok változtatni, ki fog tudni nekem segíteni...? Ezek a kérdések válaszra találtak, de nyilván mindig van egy újabb kérdés..."

Az énekes az új, Carbonbliss címet viselő albumról is mesélt a Sztárportréban. "Csomó dalban helyet kapott az én hip-hop és rap iránti imádatom, tehát sok próza van a dalokban. Titusszal (DJ Titusz) még közelebb kerültünk egymáshoz mint kreatívok, és egy nagyon komplex anyag lett. Egy rajongónk csinálta a borítót. Harmónia van, nyugalom: egy óriási viharból egy elsimuló, feszített víztükrű medence lesz lassan..."

Carbonbliss lemezbemutató: December 5. Budapest, Akvárium

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.