48 perc után tért vissza a halálból a pap

"Találkoztam Istennel... és nő volt!"

Az orvosok szerint 48 percig volt a klinikai halál állapotában, ám miután magához tért a pap, azt mondta: találkozott Istennel, aki valójában nem férfi, hanem nő volt. Az egyház cáfolja a hírt.

2015.02.23 22:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/artemisphoto

Az interneten nemrég felröppent hír szerint a massachusettsi Boston egyházmegye egyik katolikus papja súlyos szívrohamot szenvedett, az orvosok pedig 48 percig küzdöttek, mire visszahozták az életbe - és miután magához tért, azt mondta, találkozott Istennel, de az eddig gondoltakkal ellentétben nem férfi, hanem nő volt. A 71 éves John Michael O'Neal atya szavait azonnal felkapták a közösségi oldalakon, ám egyelőre úgy tűnik, a történet csak egy hoax, azaz kacsa, mert Terrence Donilon, a bostoni érsek szóvivője szerint ilyen nevű lelkészük nincsen.

A szóban forgó történet szerint ugyanakkor a papot a halál után elárasztotta egy érzés, a feltétel nélküli szeretet, ahogy találkozott Istennel, akit egy "anya-szerű fényként" írt le. "A jelenléte egyszerre volt elsöprő és megnyugtató. Lágy, nyugtató hangja volt és a jelenléte is annyira békét sugárzott, mint egy anya ölelése" - mondta állítólag a pap. A különös felismerés ellenére úgy érzi, nem fogja zavarni a jövőben sem, hogy Szentatyának kell nevezni őt Szent Anya helyett, mert ő minden és annál is több, mint amilyennek korábban remélte.

Hogy kinek és miért állt érdekében egy ilyen álhírt kirobbantani, azt persze senki sem tudja - már ha tényleg a sztori a hamis, nem pedig a pap neve, aki így szeretné eltitkolni a valódi kilétét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.