Hopp

Papnak öltözve ugrottak a felhőkarcoló tetejéről

A varsói rendőrség keresi azt a négy fiatalt, akik katolikus papnak öltözve vakmerő ejtőernyős ugrást hajtottak végre a lengyel főváros központjában álló felhőkarcoló tetejéről. Megmutatjuk.

2014.09.24 09:29MTI
Fotó: YouTube/Barcroft TV

Az ugrásról készült, az internetre felkerült videofilm rendkívüli népszerűségre tett szert, több mint 260 ezren nézték meg eddig.

A "csíny" óta több mint egy hét telt el, de az "elkövetőket" a lengyel rendőrség azóta sem találja. Állítólag ejtőernyő-oktatók hajtották végre, de nem tudni, hogy honnan jöttek. A papi ruhának köszönhetően akadálytalanul feljutottak a kultúrpalota 30. emeletére, ott egy mellékhelyiségben felvették a reverenda alatt elrejtett ejtőernyőt, és a kilátóteraszról, 114 méter magasságból leugrottak. Baj nélkül landoltak a Felvonulási téren (Plac Defilad), majd sietve egy gépkocsiba pakolták felszerelésüket és elhajtottak.

A kultúrpalota vezetése közleményben hangsúlyozta, hogy az ugrás illegális volt, és az ugrók nemcsak a maguk, hanem az épület melletti parkolóban közlekedők életét és biztonságát is veszélyeztették. A lengyel törvények szerint ez bűncselekmény, amely pénzbírsággal vagy egy évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

A bázisugrás a 60-as, 70-es évek óta gyakorolt extrém sport. Gyakorlói alacsony magasságból és fix objektumokról vagy természeti képződményekről ugranak le, és ennek során különleges ejtőernyőket használnak.

És íme, az ugrás:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.