Három hónap után szabadult az ártatlan férfi

Vitaminokért ült 3 hónapot: drognak nézték a tablettákat

Három hónapig tartott, mire a labortesztek beigazolták a letartóztatott férfi állításait: a nála talált tabletták nem tartalmaznak semmilyen illegális anyagot, egyszerű vitaminok a fájós vállára.

2015.02.18 22:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Kittikun Atsawintarangkul

Három hónapig ült ártatlanul a börtönben egy 31 éves minnesotai férfi, mert a rendőrök a kocsijában talált tablettákról nem akarták elhinni, hogy ártalmatlan vitaminok, és jobbnak látták illegális drogbirtoklásért addig is rácsok mögött tartani, míg a labor kideríti, miből állnak a gyógyszerek. Joseph Ray Burrell csak most szabadult ki a november 14-i letartóztatása óta. A rendőrök Mankato városában állították meg, és akkor fedezték fel az autójában az amfetaminnak vélt tablettákat.

A rendőrség többszörös vádemelési javaslattal adta át az ügyét a bíróságnak, a tárgyalásra február 4-én került sor, amit ugyan kivárhatott volna szabadlábon is, de nem volt 250 ezer dollárja óvadékra. A laborvizsgálat eredménye viszont csak most, közel két héttel a tárgyalás után született meg, ekkor derült ki, hogy a letartóztatott férfi mindvégig igazat mondott: valóban egyszerű vitaminokat és táplálékkiegészítőket hordott magával, amiket a fájós válla miatt szedett. Most minden vádat ejtettek Burrell ellen és szabadon hazatérhetett.

Chris Rovney, a Blue Earth megyei ügyész asszisztense ugyanakkor elmondta, hogy a letartóztatás teljesen jogszerű volt: Burrell ellen korábban már indult eljárás egy akkor jogosnak bizonyult kábítószeres befolyásoltság gyanúja miatt, ráadásul állítólag a helyszínen egy kezdetleges vizsgálati módszerrel megnézték a tablettákat a járőrök és akkor amfetamin-pozitív lett az eredmény. Csak az alapos, megbízhatóbb laborteszt után derült ki, hogy a rendőrök tévedtek - hangsúlyozta az ügyész helyettese.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.