A tajvanit rögtön elengedték

Kiszabadult a börtönből Jackie Chan fia

Jaycee Chant egy híres tajvani színész, Ko Csen-tung társaságában fogták el tavaly augusztusban, s mindketten elismerték, hogy marihuánát fogyasztottak.

2015.02.13 09:56MTI
Forrás: Twitter

Elhagyhatta pekingi börtönét Jaycee Chan színész-énekes, a neves kungfu sztár, színész-filmrendező Jackie Chan fia, aki hathónapos büntetését töltötte tiltott kábítószer-használat és -birtoklás miatt - jelentette a kínai és a hongkongi online média pénteken.

Az ifjabb Chan nem sokkal csütörtök éjfél után szabadult, de a rá váró újságírók csak annyit láthattak, hogy elsötétített üvegű ezüst Buick márkájú autón két rendőrautó kíséretben viszonylag nagy sebességgel, helyenként a piros közlekedési lámpákon is áthajtva távozik.

Jaycee Chant egy híres tajvani színész, Ko Csen-tung társaságában fogták el tavaly augusztusban, s mindketten elismerték, hogy marihuánát fogyasztottak. Chan pekingi lakásának hálószobájában 117,7 grammot meg is találtak a szerből.

A tajvani hírességet, aki sírva ismerte el a kamerák előtt, hogy hibázott, 14 napi elzárás után elengedték, de Chant idén január elején hat hónap börtönre ítélték és 2000 jüan (86 ezer forint) pénzbírságot is kiróttak rá, amiért lakásában másoknak is lehetőséget nyújtott a kábítószerezésre. Chan bevallotta, hogy ismerősei 2012 és 2014 között összesen négy alkalommal szívtak nála marihuánát. Büntetésének idejébe beleszámították az előzetes letartóztatásban töltött időszakot is.

Enyhének számító ítéletét azzal indokolták, hogy együttműködött a hatóságokkal és hasznos információkat szolgáltatott. A törvények szerint akár 3 év börtönt is kaphatott volna.

A 32 éves férfi hongkongi értesülések szerint hamarosan nyilvánosan is bocsánatot akar kérni tettéért, sajtótájékoztatóján várhatóan édesanyja Lin Feng-csiao is jelen lesz. Apja, Jackie Chan, akit 2009-ben Kínában az országos drogellenes kampány arcának választottak, korábban már azt nyilatkozta, hogy szomorú és szégyelli magát a történtek miatt.

Kínában mostanában számos celeb ellen indítottak eljárást kábítószer-használat miatt.

Az állami médiafelügyelet tavaly októberben úgy rendelkezett, hogy tilos olyan sztárok, színészek szerepeltetése a kínai televíziókban és más médiacsatornákon, akikről kiderült, hogy drogoznak vagy igénybe vették prostituáltak szolgáltatásait. A tilalom kiterjed az online médiára, a filmgyártókra és filmforgalmazókra is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.