Levelezőtársak voltak, de megszakadt a kapcsolat

42 év után találtak egymásra - pedig csak másfél kilométerre laktak!

Véletlenszerűen lettek levelezőtársak az iskola által, ám a barátság 1973-ban megszakadt. Most találtak újra egymásra, pedig 30 éve alig több mint másfél kilométerre laknak egymástól.

2015.02.05 08:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Simon Howden (Képünk illusztráció!)

Még iskolások voltak, amikor a barátságuk 1960-ban elkezdődött: véletlenszerűen kerültek egymás közelébe az iskola által szervezett levelezésnek köszönhetően. A brit Sue Ellis és a Párizsban élő Wyette Metay egy idő után már nemcsak levélben, hanem személyesen is tartotta a kapcsolatot, gyakran találkoztak és barátságuk a 20-as éveik elején is tartott még. Ám ekkor, egészen pontosan 1973-ban a leveleknek vége szakadt, a felnőtté váló nőket elsodorta egymástól a munka és a család, és egyszer csak nem jött több levél.

Nemrég azonban Sue döbbenten látta meg a közelében lévő boltban a heti bevásárlás végeztével az ismerős arcot, amelyen ugyan nyomot hagyott a bő négy évtized, de még így is egyértelmű volt számára, hogy kit lát. "Csak véletlenül néztem rá a nőre, aki bejött a boltba és a gyomromban tudtam, hogy csakis Yvette lehet" - mesélte a 60 éves nő. A váratlan találkozásra a staffordshire-i Hednesfordban került sor.

Mint kiderült, Yvette több mint 30 évvel ezelőtt ismerte meg egy angliai út alkalmával a későbbi férjét és 30 évvel ezelőtt költözött Franciaországból Angliába - és a két nő egymástól alig egy mérföldnyire, azaz mindössze 1,6 kilométerre lakott, amiről azonban egyikük sem tudott mostanáig. "Igazi sokk volt. Abszolút csodás dolog volt újra megtalálni őt" - lelkendezett Sue. "Fantasztikus meglepetés volt" - tette hozzá Yvette, és most ott folytatják a barátságukat, ahol annak idején az életkörülmények megszakították azt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.