Nem kellett volna olyan közel hajolni

Ez fájhatott: beleharapott a mormota a polgármester fülébe

Ahogy nálunk a medve árnyékát figyeljük, úgy Amerika-szerte a mormota jóslatát figyeli mindenki, hogy mennyire hosszú lesz a tél. Egy wisconsini polgármester azonban túl közel hajolt az állathoz...

2015.02.03 08:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/chrisroll (Képünk illusztráció!)

Mifelénk február első napjaiban mindenki izgatottan figyeli a barlangjából előbújó medvét, hogy vajon meeglátja-e az árnyékát vagy sem. Ha ugyanis meglátja, akkor visszabújik a barlangba és ez egyben azt jelenti, hogy a tél még jó ideig el fog tartani. Amerikában egy jóval kisebb állatra bízzák az időjóslást, ahogy azt az Idétlen időkig című film óta jól tudjuk: egy mormotára. Persze ő nem önként mászik ki az odújából, hanem hatalmas csinnadratta közepette kivonul a bizottság, élükön a település polgármesterével, akinek a hagyomány szerint a mormota a fülébe súgja, hogy milyen hosszú lesz még a tél.

Jimmy, a wisconsini Sun Prairie nagy becsben tartott mormotája azonban nem vette jónéven a minap, hogy megzavarták a békés szunyókálásban, és a jelek szerint a hideget sem szereti túlzottan, amit sajátos módon fejezett ki. Amikor a város népe felsorakozott és lélegzet-visszafojtva várta, hogy Jimmy mit súg Johathan Freund fülébe, a polgármester váratlanul összerándult, aztán kissé kevésbé őszinte mosollyal tette meg a bejelentést, miszerint idén Wisconsinba korán érkezik a tavasz.

A mormota ugyanis egy harapással nyomatékosította a jóslatát, amikor a polgármester túl közel dugta a fülét. A jóslat egyébként meglehetősen bizonytalanná vált, mert Jimmy tartói, Jerry és Maria Hahn azt mondták, a harapás minden bizonnyal rosszul hatott a polgármester hallására, szerintük a mormota még legalább hat hétig tartó télről suttogott. A városvezetés azonban ezt később cáfolta és nyilatkozatban tették közzé, hogy fülharapás ide vagy oda, Jimmy jóslatát kizárólag a polgármester tudja lefordítani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.