Nem teljesítette a kifizetett vállalást

Megbüntette a rendőrség a bérgyilkost, mert NEM ölte meg az áldozatát

Pénzbüntetésre ítélt a norvég rendőrség egy bérgyilkost, mivel nem végezte el azt a gyilkosságot, amivel megbízta őt egy fiatal férfi. A felbujtó börtönbüntetést kapott.

2015.01.15 08:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Praisaeng

Al Capone is egy ilyen banánhéjon csúszott meg, a norvég bérgyilkost ugyanis nem tudták elítélni a végül meghiúsult gyilkosság miatt, és megúszta egy nem túl vastag pénzbírsággal - csalás vétségének vádjával. A 21 éves, meg nem nevezett férfit egy vele egykorú fiatal bérelte fel, mondván, holtan szeretne látni egy 17 éves fiút, amiért az visszautasította a "romantikus ajánlatát". A kiszemelt áldozat szerencséjére a rendőrség még azelőtt megneszelte a dolgot és közbelépett, hogy a bérgyilkos bárkinek is árthatott volna, ám az igazi nehézség csak ezután következett.

A felbérelt férfira ugyanis nem tudták rábizonyítani, hogy valóban szándékában állt volna megölni a célpontot, mindössze annyit tudtak rábizonyítani, hogy valamennyi pénzt elfogadott az állítólagos felbujtótól. Persze még ebben is maradtak kérdőjelek, a megbízó ugyanis azt állította, hogy bő 2 millió forintnak megfelelő összeget fizetett, a bérgyilkos viszont csak 1,4 milliót ismert be. A rendőrség mindenesetre ráhúzta a csalás vádját, amit végül potom 10 ezer norvég korona (350 ezer forint) büntetéssel úszott meg.

A megbízót ugyanakkor két év börtönre ítélték, de ennek jelentős részét felfüggesztették, mert enyhítő körülményként vették figyelembe, hogy önként tett vallomást - számolt be a Daily Mirror.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.