Öngyilkos madarat fotózott a járókelő

Megfojtotta magát a hattyú, miután elpusztult az anyja

Amikor fényképezte, még azt hitte a járókelő, hogy csak egy szomorú madarat lát, ám csak utólag jött rá, hogy valójában épp egy öngyilkos hattyút kapott lencsevégre.

2015.01.12 16:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Adam Hickmott (Képünk illusztráció!)

Az állatvilágról nagy általánosságban azt tartják, hogy ott nem fordul elő öngyilkosság, legalábbis tudatosan semmiképp, és ha egy állat mégis önhibájából kifolyólag elpusztul, az csak véletlen balesetnek tudható be. Bár valóban kisebb arányban fordul elő öngyilkosság, mint az emberek közt, az igazság az, hogy mégiscsak létezik a tudatosan felvállalt pusztulás - mint ahogy egy közép-kínai eset is mutatja.

Yan Yan Hsiao, aki épp egy tó mellett sétált el, észrevette, hogy egy fiatal hattyú odaúszik egy idősebb mellé, utóbbi láthatóan már nem élt. "Miután hívogatta őt és csapkodott a szárnyaival, egyszercsak lenyomta a fejét a víz alá. Azt gondoltam, hogy megnyugszik, de aztán rájöttem, hogy a fejét még mindig a víz alatt tartja. Percekkel később már halott volt" - meséli a férfi.

Azt mondta, nem tudta, hogy az állat épp öngyilkosságot követ el, amikor lefényképezte. A tudósok egyébként már hosszú ideje vitatkoznak azon, hogy képesek-e megölni magukat az állatok, noha számtalan példa történt már rá a múltban - emlékeztetett a Metro című brit lap. Az esetek többségében kacsák fojtották magukat vízbe, miután elpusztult a társuk.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, Magyarországon hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegélyszámot!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.