Hálás brit diáklány

Már egy kisebb vagyont összegyűjtött a jószívű hajléktalannak

Dominique Harrison-Bentzen, egy lancashire-i egyetem diákja decemberben került szorult helyzetbe, amikor egy éjjel pénz nélkül kellett volna valahogy hazajutnia.

2015.01.07 20:30MTI

Mostanáig negyvenhatezer font (19 millió forint) gyűlt össze adományokból egy jószívű prestoni hajléktalan megsegítésére, aki utolsó fontjait ajánlotta fel egy bankkártyáját elveszítő egyetemista diáklánynak.

Dominique Harrison-Bentzen, egy lancashire-i egyetem diákja decemberben került szorult helyzetbe, amikor egy éjjel pénz nélkül kellett volna valahogy hazajutnia. Egy Robbie nevű hajléktalan maradék három fontját ajánlotta fel neki taxira. A lány nem fogadta el, de annyira megindította a férfi nagylelkűsége, hogy egy adománygyűjtő oldalon ötszáz fontot akart összeszedni számára, hogy fedél kerülhessen a feje fölé.

A diáklány elmondta: végtelenül meghatotta az emberek lelkes segítőkészsége, amelynek nyomán a kitűzött ötszáz font helyett eddig már 45 979 font érkezett a nemes célra.

A BBC News értesülése szerint Harrison-Bentzen 1500 fontot (610 ezer forintot) ad át Robbie-nak, ami egyebek mellett fedezi néhány havi lakásbérletét és élelmét. "Robbie el van ragadtatva, mélyen meg van hatva. Nagyon hálás" - mesélte a diáklány.

Az adományok többi részét szintén a hajléktalanok helyzetének javítására akarja fordítani. Felvette a kapcsolatot helyi hajléktalanokkal foglalkozó jótékonysági szervezetekkel, hogy a legjobb helyre kerüljön a pénz: ételosztó konyhákra, menhelyekre, élelmiszerbankokba, illetve a hajléktalanokat felkaroló templomokba.

Harrison-Bentzen éjszakai kalandja után egy éjjelt hajléktalanokkal töltött az utcán, hogy jobban megismerje körülményeiket. Mint mondta, szeretne egy bejegyzett jótékonysági szervezetet létrehozni, amely kifejezetten a hajléktalanok problémáival foglalkozik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.