Bebizonyította, hogy nem fog megszökni

Futócipővel úszta meg az óvadékot - és a bíró elfogadta!

Egy nem túl barátságos válóperen van épp túl a gyanúsított, ezzel magyarázta, hogy nem tudja kifizetni az óvadékot, de mindenképp szabadlábra szeretett volna kerülni. Most szó szerint szabadon maradt a lába.

2015.01.06 20:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Sura Nualpradid

Nem biztos, hogy a törvényalkotók pont ebben az értelemben képzelték el a "szabadlábra helyezés" fogalmát, mindenesetre most egy előzetes letartóztatottat a bíró úgy engedett szabadon a későbbi tárgyalásáig, hogy óvadék helyett beérte egy pár futócipővel is. A 39 éves Jason Duvalt a massachusettsi Framingham Kerületi Bíróság bírója engedte futni, de csak mezítláb, és csak szigorú feltételekkel.

Az illegális szerek birtoklásáért letartóztatott férfi azt mondta, nem engedheti meg magának az óvadék kifizetését, mert nemrég ért véget a válása, ami a jelek szerint igencsak leapasztotta a bankszámláját. Douglas Stoddard bíró azt mondta, legyen kreatív, és próbálja meg valahogyan bebizonyítani, hogy nem fog megszökni a későbbi tárgyalása előtt, ha most szabadlábra kerül. Duval ezt szó szerint vette, és közölte: odaadja zálogba a még csak nem is túl értékes futócipőjét, ami 85 dollárt (alig 23 ezer forintot) ér. "Rendben, akkor elviszem ezeket" - felelte a bíró.

Duval akkor kaphatja vissza a lábbelijét, ha kifizet összesen 100 dollárt, négy heti részletben, vagy 10 óra közmunkát leró. Persze azt nem tudni, milyen típusú cipőről van szó, csak a márkája ismert, de a "pipás" emblémájú cipőből a 85 dolláros biztosan nem tartozik a legmárkásabb modellek közé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.