Elcsaklizta az óvadékot az előzetesben

Meglépett a börtönből: hasonlított a neve egy másik nőére

Nem sok különbség volt a két, előzetesben ülő nő neve közt, ezért amikor az egyikért letették az óvadékot, a másik kihasználta az alkalmat és elmenekült, még mielőtt azonosíthatták volna.

2014.10.16 22:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/sakhorn38

Egy kis időt nyert, de most kamatostól vehetik vissza az ellopott szabadságot a nyugat-pennsylvaniai nőtől, aki egy másik előzetes letartóztatott helyett viharzott ki a börtönből. A 29 éves Evelyn Grace Campbell az amerikai tagállam törvényei szerint 9-24 hónap közötti büntetésre számíthat, miután csütörtökön a bíróság bűnösnek mondta ki csalás miatt.

A nőt még június 6-án helyezték előzetes letartóztatásba, bár a beszámolók arról nem szólnak, hogy mi volt az eredeti bűne. Az viszont biztos, hogy amikor a börtönben megjelent egy ügyvéd, hogy letegye az 500 dollárt egy másik elítéltnek, Maretta Ruth Gambelnek, villámgyorsan kihasználta a lehetőséget. Az őrök ugyanis csak annyit mondtak, a Gambel nevű rab lépjen elő, Campbell pedig kilépett és nem akarta megvárni, míg az óvadékügynök aláírja a papírokat, hanem elszelelt, még mielőtt bárki észbe kaphatott volna.

Egy napig tartott, míg felébredt benne a lelkiismeret, és már a szökés másnapján visszament, hogy mindent bevalljon, ez azonban már nem segített rajta, szeptemberben a korábbi vétsége mellé egy szökési vádat is indítottak ellene - számolt be a Tampa Tribune című floridai internetes hírportál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.