Belehalt a kegyetlen kínzásokba a kisfiú

Halálbüntetést kaphat a gyermekét halálra kínzó pár

Rövidke, mindössze 3 évre szabott élete tele volt kínzásokkal, a kisfiú számára a halál már szó szerint megváltás volt. Szülei számára inkább büntetés lehet, ha a bíróság elfogadja az ügyészség kérelmét.

2015.01.02 18:00ma.hu
Scotty McMillan (Fotó: Facebook)

Halálbüntetést kért az ügyészség arra a párra, akiket novemberben tartóztattak le hároméves kisfiuk halála miatt. A kisfiút a boncolás szerint már hetek óta folyamatosan bántalmazták, de élete utolsó három napjában annyit kínozták, hogy végül abba belehalt. A kisfiú anyja, Jillian Tait és a barátja, Gary Fellenbaum tettét a vád úgy írta le, mint "egy amerikai horrortörténet". Thomas Hogen kerületi ügyész kiemelte, hogy nem volt bizonyíték arra, hogy a páros kábítószer vagy alkohol hatása alatt lett volna a kínzások idején, "csak a gonoszságnak volt része benne" - fogalmazott.

A bántalmazások egyszerű fenekelésekkel kezdődtek, de aztán egyre jobban elfajultak a dolgok és a verések nemcsak egyre gyakoribbak, hanem egyre agresszívebbek is lettek. A vádbeszédből kiderült, hogy egyszer úgy megütötték a kis Scotty McMillant, hogy ő leesett a székről, ezért visszaültették és odakötözték egy ragasztószalaggal, hogy a széken maradjon, míg tovább verik. Egy másik alkalommal úgy odacsapták a falhoz, hogy a gipszkarton borítás megrepedt, az erről készült fotó is bekerült a bizonyítékok közé.

A kegyetlen páros tettét súlyosbítja, hogy miközben a kisfiú kínok közt vergődve vívta hosszú és keserves haláltusáját, ők szexeltek, és amikor megéheztek, pizzát rendeltek. A tárgyalásuk november elején kezdődött, de azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor várható ítélethirdetés a vége felé közeledő eljárásban. A bíróság mindenesetre szintén a vádlottak padjára ültette Fellenbaum 21 éves, elhidegült feleségét, aki a párral együtt lakott a mobilotthonban, de tétlenül nézte végig Scotty rendszeres bántalmazását. A pár másik, hatéves gyermekét nevelőszülőknél helyezték el, miután kiderült, hogy neki is bőséggel kijutott a verésekből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.