James Hewitt lehet Harry apja?

Kísért a múlt: már megint Harry herceg fogantatása a téma

Bár már 2003-ban DNS-teszt igazolta, hogy Harry herceg ereiben ugyanolyan királyi vér folyik, mint Károly hercegben, egy most bemutatott új színdarab írója mégis elővette Diana régi félrelépési ügyét.

2014.12.29 13:18ma.hu
Fotó: princehenryofwales.org

Több mint egy évtizeddel ezelőtt orvosi vizsgálat cáfolta a pletykákat, ám egy most bemutatott új színdarabban ismét felröppent a téma, miszerint Harry herceg valódi édesapja az a James Hewitt lehet, akivel Diana hercegnő félrelépett a házassága alatt. A brit királyi udvar már korábban is rendre visszautasította a gyanúsítgatást, mielőtt 2003-ban végül egy DNS-teszt tett pontot a vita végére, de Jon Conway író most mégis újra elővette a kínos ügyet. Állítása szerint Hewitt elárulta neki, hogy a viszonya igazából már 1984-ben elkezdődött Dianával, két évvel korábban, mint azt eddig hitték, és ennek a bizonyos két évnek a titkaira alapozva írta meg a szerző az Igazság, hazugság, Diana című darabját.

"Van egy megdöbbentő vallomás, amit James Hewitt tett, és ő adott engedélyt rá, hogy megírjam ezt a darabot" - közölte Conway. "Ez az a tény, hogy a kapcsolata Diana hercegnővel 18 hónappal azelőtt kezdődött, hogy Harry megszületett." Korábban a lovassági kapitány azt állította, hogy a viszonyuk kezdetekor Harry már létezett, bár elég kicsi baba volt. Ezt a bizonyos vallomást a színdarabba is beépítette Conway, az egyik jelenetben a szerető határozottan kijelenti, hogy "Diana és én több mint egy évvel Harry születése előtt kezdtünk viszonyt".

"Ez nem azt bizonyítja, hogy én lennék az apja. Ez csupán a kínos igazság" - idézi a további mondatokat a Metro című brit lap. Ám később, amikor Hewitt-tól azt kérdezik, tudja-e, ki Harry apja, azt feleli: "természetesen én". A korábbi interjúkban Hewitt teljes bizonyossággal zárta ki, hogy ő lehet a sorrendben most még negyedik, de hamarosan ötödik helyre csúszó trónörökös édesapja. Conway ugyanakkor arra nem tért ki, hogy ha a DNS-vizsgálat is Károly apaságát igazolta, akkor most miért vette elő újra az ügyet.

A királyi ház egyelőre nem kommentálta az ismételt vádakat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.