Ettől maradt egészséges a terhesség alatt?

100 kilós súlyokat emel, pedig 8 hónapos terhes

Terhessége 8. hónapjában jár, de még most is 100 kiós súlyokat emelget az angol nő, és meg van győződve róla, hogy azért volt problémamentes a várandóssága eddig, mert nem hagyta abba a sportot.

2014.11.27 12:25ma.hu

A 39 éves Katja Harjanne igazán szuperanyunak mondható, nem sokan vannak ugyanis rajta kívül, akik 8 hónapos terhesen még 100 kilós súlyokat emelgetnek versenyszerűen. Persze nincs egyedül a különleges teljesítményével, a múlt évben Lea-Ann Ellison keltett nem kis felzúdulást ugyanezzel a mutatványával, ő is mázsás súlyokat szakított még a szülés előtti hetekben. Az angliai Brightonban élő nő úgy véli, azért zajlott problémamentesen a terhessége és azért sikerült megőriznie a jó egészségét, mert nem hagyta abba az évekkel korábban elkezdett testedzést. Katja három évvel azelőtt kezdett súlyemelésbe, mielőtt állapotos lett az első gyermekével.

Fotó: YouTube

"Amikor először teherbe estem, kutattam az interneten és találtam egy csomó pozitív dolgot a testmozgás és a terhesség között. Az első látogatás alkalmával beszéltem a szülésznővel és ő is azt javasolta, hogy hallgassak a testemre. Azt mondta, az erősítő edzések rendben vannak és nem kell abbahagynom" - magyarázta a nő. Így hát továbbra is emelgette a súlyokat, kardioedzéseket végzett és tornázott, csak apró módosításokat hajtott végre az edzéstervében. Most ugyanúgy nem hagyta abba a sportot, sőt, hetente öt napon gyakorol, de mindenkit igyekezett megnyugtatni, mondván, lecsökkentette annyira a súlyokat, hogy a maga és a gyermeke egészségét biztonságban érezze.

Katja teljesítményére a 28 éves vőlegénye, Jason is büszke és mindenben támogatja a kismamát. A leendő nagymama - Katja édesanyja - már nem ennyire lelkes, ő nyugodtabb lenne, ha Katja nyugodtan ülne otthon, ahogy azt a régebbi generációk kismamái is tették, főleg ilyen előrehaladott terhességben. A nőt azonban ez csak még elszántabbá teszi, be akarja bizonyítani mindenkinek, hogy nem kell elhagyni magukat és ha kellő energiát éreznek, akkor bátran lehet mozogni.

"Száz évvel ezelőtt a nők nem hagyták abba a munkát a földeken, csak mert terhesek voltak" - érvel, és hangsúlyozza, hogy tényleg nagyon odafigyel, hol húzza meg a határt. "Azt hiszem, néha elfelejtjük, hogy az élet megy tovább és semmit nem kell abbahagynunk, csak mert terhesek vagyunk - ez nem egy betegség!" - mondja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.