Csalással vádolta a nő az ügyvédet

Kiásta az apja koporsóját: az "igazi" végrendeletet kereste

Kiásta a koporsót és felbolygatta az apja maradványait egy nő, miután azt állította, hogy az ügyvéd szándékosan "kifosztotta" őt, és úgy vélte, a valódi végakarat az apjával együtt a sírba szállt.

2014.10.03 22:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/dan

Sírgyalázással vádolnak egy New Hampshire állambeli nőt, aki az apja holttestét kereste, miközben megvádolta az ügyvédeket, hogy egy hamis végrendelet alapján zárták ki őt az apja örökségéből. Az 52 éves Melanie Nash az ügyészség szerint májusban dúlta fel a sírhelyet Colebrookban. Az apa, a 68 éves Eddie Nash 2004-ben hunyt el szívrohamban, de kizárta az örökségből a nőt, ami miatt tíz évvel a temetés után Melanie szövetkezett két társával, hogy segítsenek eltávolítani a maradványokat és megkeresni az "igazi" végrendeletet.

Ráadásul Melanie Nash ügyvédje szerint a letartóztatást követő teljes eljárás jogsértő, mert amit a nő mondott, az még az úgynevezett "Miranda-jogok" felsorolása előtt hangzott el (ez a filmekből jól ismert sablonszöveg, a "bármi, amit mond, felhasználható ön ellen..." kezdetű szónoklat). A főügyész szerint ugyanakkor ez nem sértette meg Nash jogait, mert önként ment a rendőrséggel és ezzel automatikusan lemondott a Miranda-jogokról.

A rendőrség sérülten, félig nyitottan talált rá a meggyalázott koporsóra, ekkor mondta azt a rajtakapott nő, hogy az apjával együtt temették el a valódi végakaratot. A később eskü alatt tett vallomásában azonban már csak annyit mndott, hogy végrendelet helyett mindössze egy doboz cigarettát találtak az apja kezében. Állítólag ő nem kapott semmit az örökségből, amikor az apja elhunyt, és jó ideje tervezgette, hogy kiássa a holttestet, mert úgy sejtette, hogy testvére, Susie Nash dugta el a végrendeletet.

A testvér ragaszkodott ahhoz, hogy csak egyetlen végrendeletről tudott, arról, amit 1995-ben írt az apja és amiről mindenkinek szólt is, aki érintett volt benne. A sírgyalázó nő ellen tovább folyik az eljárás, miközben Eddie Nasht, aki 1979-ben alapított üzletet és azt a mai napig is a család vezeti, újratemették.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.