Természetesen a hegyekről forgat

Filmesnek áll a világhírű dél-tiroli hegymászó

Filmesnek áll Reinhold Messner világhírű dél-tiroli hegymászó, és stílusosan hegyek közt játszódó játékfilmet készül forgatni.

2014.08.26 15:46MTI
Fotó: Wikipédia

A világ mind a 14 nyolcezer méter feletti hegycsúcsára elsőként feljutó Messner életéről már több film is született, ezúttal azonban a hegymászó, kalandor és múzeumigazgató maga filmezik.

"Még sohasem vittem filmet elejétől a végéig mozivászonra. Ez lesz a következő nagy projektem" - mondta el a szeptemberben 70. életévét betöltő Messner a Stuttgarter Nachrichten című lapnak.

"A film természetesen a hegyekről szól, de nem dokumentumfilm lesz. A szerzői film módszereivel szeretnék egy történetet elmesélni a saját elképzelésem szerint. Az embereket a hegyek világába akarom magammal vinni, oda, ahol jobban kiismerem magam, mint a legtöbben" - fejtette ki Messner.

Hogy pontosan mikor indul a projekt, arról a hegymászó nem árult el részleteket. Legközelebb hatodik hegyi múzeumát nyitja meg Dél-Tirolban. A Bruneck közelében lévő Kronplatzon kialakított Messner Mountain Museum Corones télen nyitja meg kapuit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.