Szeptember végéig

Pótlóbuszok kapaszkodnak fel a hegyre a Fogaskerekű helyett

Valamennyi pótlóbuszon lehet kerékpárt szállítani.

2014.08.20 16:44ma.hu
Forrás: youtube.com

A 60-as villamos (Fogaskerekű) helyett a teljes vonalon pótlóbuszok közlekednek 2014. augusztus 21-étől (csütörtöktől) várhatóan 2014. szeptember 26-áig (péntekig) a Városmajor utcai, a Béla király úti és a Karthauzi utcai híd felújítása miatt - közölte a BKK. A Városmajori híd felújítása a közúti forgalom szempontjából kiemelt időszakban - a reggeli és a délutáni csúcsforgalom idején - nem jár forgalomkorlátozással. Hétköznap 16 órától másnap reggel 9 óráig a kétirányú közúti forgalom biztosítva lesz, mely 9 óra és 16 óra között jelzőlámpás forgalomirányítás segítségével váltakozó irányban egy sávon halad.

A közúti forgalom korlátozásának, valamint a híd környezetében élők és dolgozók zavarásának minimalizálása érdekében a felújítandó hídszerkezeteket a vágányzár kezdeti napjaiban, az éjszakai órákban a kivitelező elszállítja. A megoldásnak köszönhetően minimálisra csökken a helyszíni munkavégzésből fakadó nemkívánatos zaj, por és környezeti hatás.

A híd szerkezetének felújítása külső helyszínen valósul meg, ezzel lényegesen nyugodtabb körülményeket biztosít a környéknek. Ez a módszer lehetőséget teremt arra, hogy a frekventált Városmajori hídnál hétköznap 16 órától másnap reggel 9 óráig a kétirányú közúti forgalom biztosítva lesz.

A munkák ideje alatt a pótlóbuszok a 60-as villamos (Fogaskerekű) helyett a Széll Kálmán tér M és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút végállomás között munkanapokon reggel, napközben és délután 20 percenként, késő este 30 percenként; hétvégén napközben 10, hajnalban és késő este 30 percenként közlekednek.

Valamennyi pótlóbuszon lehet kerékpárt szállítani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.