Megszegte a csendrendeletet

Kilakoltatta az albérlőjét, mert nyikorogva szexelt

Kilakoltatta az albérlőjét egy nő, arra hivatkozva, hogy megszegte a szerződés egyik pontját: este 10 és reggel 7 közt nem szabadott volna zajongani, de szex közben nagyon nyikorgott egy hinta.

2014.08.25 12:29ma.hu

Élt a szerződésben foglalt felmondási jogával egy lakástulajdonos, és arra hivatkozva, hogy megsértette a csendre vonatkozó pontot, kirúgta az albérlőjét a lakásból. A férfi perre vitte az ügyet, ám most a bíróság is azt mondta ki, hogy a szexuális célra használt hinta éjszakai nyikorgása már túlmegy a társadalmilag elfogadható normákon, ezért a főbérlő jogosan cselekedett.

Az eset Németországban történt, a férfi még 2012-ben szerelt fel egy "nagyon régi", láncokon lógó hintát, ami használat közben annyira nyikorgott, hogy már a szomszédok is egyre gyakrabban panaszkodtak. Márpedig a bérleti szerződés egyik pontjában az állt: este 10 és reggel 7 óra között csöndben kell lenni, és a szexjáték hangja ezt egyértelműen megtörte. A bíróság szerint egyébként sem tartozik az éjszakai hintázás a normál bérleti használat keretei közé, ezért "nem szabad eltűrni" - számolt be a Daily Mirror.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.