Az egyik vezető még mindig életveszélyben van

Vérfagyasztó: 320-szal repült a levegőbe a motorcsónak

75 ezren nézték élőben, ahogy a motorcsónak a szédítő sebesség miatt előbb kiemelkedett a vízből, majd ahogy a levegő alákapott, vagy 18 méter magasra repülve megfordult a tengelye körül.

2014.08.25 08:29ma.hu
Fotó: YouTube

Bár egyikük jelenleg is súlyos állapotban van a kórházban, csodával határos módon magát a balesetet mégis túlélte a két férfi, aki egy motorcsónak-versenyen a levegőbe emelkedett a járművel és kb. 18 méter magasságban megpördültek egy légörvényben. Az amerikai Missouriban rendezett versenyen, az Ozarks-tavon a majdnem vadonatúj, 14 méteres katamarán az első vizsgálatok szerint mintegy 320 km/h sebességgel közeledett a célvonal felé, amikor az orra megemelkedett, pár másodperccel később pedig egy fuvallat alákapott és a 75 ezres nézőközönség sikoltása közepette a levegőbe emelte, majd kétszer megpördítette, mielőtt a csónak fejjel lefelé visszaesett a vízbe.

A csónakot vezető 47 éves Joel Begint a baleset után a Lake Regional Kórházba vitték, de később hazaengedték, sérülései nem voltak olyan súlyosak, mint amilyennek elsőre látszottak, a 44 éves Michael Fiore azonban már a helyszínen elvesztette az eszméletét és kritikus állapotban vitték helikopterrel az egyetemi kórházba. A helyi sajtó beszámolói szerint jelenleg is stabil, de súlyos állapotban van.

Az évente megrendezésre kerülő Lake of the Ozarks Shootout elnevezésű versenyen több mint 100 motoros csónak vett részt, a sebességük nem ritkán a 335 km/h-t is elérte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.