Másfél óráig tartott, mire az orvosok kiszedték

Három napig zümmögött a molylepke a fülében

Három napig kínozta a fülében lévő zümmögés, mire felesége unszolására rászánta magát a férfi, hogy kórházba menjen. Egy élő molylepkét találtak benne, ami ijedtében menekült be napokkal korábban.

2014.08.25 07:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Billy Perry (Képünk illusztráció!)

Másfél órás műtéttel sikerült eltávolítani egy angliai férfi füléből a még mindig élő molylepkét, ami három nappal korábban menekült be a hallójáratba. A 43 éves, Aylesburyben élő Rob Fielding azt mondta, épp olvasott az ágyában, amikor a molylepke a szemüvegére repült, ám amikor megpróbálta elhessegetni, a rémült rovar a fülébe repült, onnan pedig nem tudott kimenekülni. "Borzalmas volt, amikor a fülemben zümmögött. Amikor éreztem, hogy mozog, ki akartam bújni a bőrömből" - mesélte a háromgyermekes apa.

A nemcsak érzelmileg rémes, de fizikai fájdalmakat is okozó megpróbáltatások ellenére három napba telt, mire belátta, hogy a moly magától nem fog kimászni, és felesége unszolására végül elment a kórházba. "Szörnyű volt a tudat, hogy egy moly repked a fejemben. A nővérek is mind megdöbbentek, amikor elmondtam nekik, hogy mi történt. Az egyik ápoló belevilágított a fülembe, hogy megvizsgálon, és minden, amit látott, a moly ide-oda mozgó lábai voltak."

"Hihetetlenül fájdalmas volt, a dobhártya mellett volt, két centi mélyen a belső fülemben" - folytatta a férfi, akinek egy tölcsér segítségével tudták annyira kitágítani a hallójáratát, hogy egy apró csipesszel ki tudták emelni a molyt. "Úgy éreztem, mintha épp akkor szálltam volna le a repülőgépről és a fülem be lett volna dugulva" - magyarázta az érzést. Bár a rovar elpusztult a művelet során, a marketingigazgatóként dolgozó férfi úgy döntött, elteszi emlékbe, és most a nappalija könyvespolcán tartják. "A gyerekek mókásnak találják, és megszállottan mutogatják mindenkinek az új háziállatot. Harcolnak azért, hogy milyen nevet adjanak neki" - mesélte nevetve a férfi.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.