A brit tudósok már megint alkottak...

Tényleg agresszívabb lesz a gyerek, aki csirkeszárnyat eszik?

Néhány brit tudós - ki más? - arra a megállapításra jutott, hogy azok a gyerekek, akik csirkeszárnyat vagy egyéb csontos csirkehúst esznek, agresszívabbá válnak, mint a filézetthús-rajongó társaik.

2014.08.22 08:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/hinnamsaisuy

Tudományos tanulmányként tálalták a brit tudósok azt a felmérést, amelyben 12, hat és tíz év közti gyermeket vizsgáltak meg az étkezési szokásaik alapján, és arra a megállapításra jutottak a nem túl nagyszámú minta alapján, hogy azok a gyermekek, akik csontos húst esznek, agresszívabban viselkednek, mint azok a társaik, akiknek édesanyja filézve tálalja fel a vacsorát. A dietetikusok eredetileg az élelmiszerek összetevője alapján akarta vizsgálni, mely étel hogyan hat a gyerekek viselkedésére, de aztán egészen más összefüggést találtak és most ezt tárták a nyilvánosság elé.

A kutatók szerint amikor a gyerek erőteljesebben harap - márpedig a csontról mégiscsak intenzívebben kell lerágni a húst, mint megtisztítva -, akkor nő az aktivitásszintje, az agressziója és a "meg nem felelés" érzése, ezért lehet, hogy nem a legbölcsebb dolog csirkeszárnnyal etetni a kisgyerekeket, főképp nem a lefekvést megelőző időszakban.

A meg nem nevezett kutatók vizsgálatát viszont máris heves támadások érik a szakma másik oldaláról: Dr. Brian Russell klinikai pszichológus úgy véli, az emberek már legalább egy évezrede rendszeresen esznek csirkeszárnyat és combot is, de szerinte ettől senki nem lett agresszívabb, mint amilyen amúgy is lett volna - idézte őt a Daily Mirror.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.