Persze Kovács Bélával nehezebb

Adna 80 ezer dollárt egy névjegykártyáért?

A furcsa nevű Sam Sung története, aki az Apple-nél dolgozott, és egy igen furcsa aukcióval akar sok pénz keresni a beteg gyerekeknek. Kattintson!

2014.08.08 21:25Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: eBay

A Sam hétköznapi angolszász keresztnév. A Sung pedig legalább ennyire általános koreai családnév. De ha a kettőt összerakjuk - akár 80 ezer dollár is kijöhet belőle. Vagy még több.

Sam Sung története az Apple-nél kezdődött. Az amerikai vállalat egyik kanadai boltjában dolgozó férfi a nevén kívül semmilyen kapcsolatban nincs a közismert dél-koreai vállalattal. Igen, a Samsungról van szó, mely hol jóban, hol rosszabb viszonyban van a Steve Jobs alapította vállalattal.

Mindez azonban nem akadályozta meg Sungot abban, hogy az egykori munkaadója által számára készített névjegykártyáinak egyikét feltegye az eBay-re. Az aukciós oldalon aztán hamar felszaladt az Apple "Sam Sung"-os relikviájáért, a cikk írásának idejében már a 80 ezer dollárt verdeste a csúcslicit (ez forintban közel 20 milliót jelent!).

A ravasz Sam Sung azonban mégsem pénzhajhász - és nem (csak) azért, mert a névjegykártya mellé odaadja egykori munkapólóját is (remélhetőleg tisztára mosva). A férfi a végső összeget a Brit Kolumbiában és Yukonban tevékenykedő Children's Wish számára ajánlotta fel; a nonprofit szervezet beteg gyerekek kívánságait hivatott valóra váltani.

Egyelőre nem tudni, hol lesz a vége a névjegykártya aukciójának, hiszen még közel egy hét van hátra. De ennél gyorsabban talán még senki nem csinált pénzt a nevéből, főleg nem ilyen sokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.