Pokoli kínokat élt át a komikus

Üvöltött a fájdalomtól, miközben szétmaratta a kezét a hangyákkal

Egy Amazon-menti törzs beavatási szertartásán vett részt egy ausztrál komikus, önként vállalva, hogy a világ legfájdalmasabb csípésű hangyái közé dugja a kezét. Felkavaró videó!

2014.08.08 09:29ma.hu
Fotó: YouTube

Hamish Blake sok őrültségre kapható, az ausztrál komikus most arra vállalkozott, hogy kipróbálja az Amazonas-menti brazil törzsek egyik beavatási szertartását. A ceremónia lényege, hogy a harcosjelölt egy kesztyűbe dugja a kezét, majd öt percen keresztül tűri, ahogy a bullet hangyának nevezett rovarok összecsípjék. Az erősen mérgező hangyák csípése nemcsak veszélyes, de pokoli kínnal is jár, annyira, hogy a fájdalom mérésére szolgáló skálán a "pisztolygolyó" hangya szúrása az első helyen áll. Hogy ez mit jelent pontosan, azt jól jelzi, hogy a nálunk is sokat emlegetett, ugyancsak elviselhetetlen fájdalmat okozó tűzhangya ezen a listán csak a 9. helyet érte el.

Noha Hamish az öt percet távolról sem töltötte ki, mindössze néhány másodpercig volt a két csuklóján a levelekből font rituális kesztyű, a fájdalmak még napokon át kínozták. A hangya mérge különféle reakciókat vált ki az emberből, a nem ritkán ájulásig fokozódó fájdalomtól a kontrollálhatatlan görcsökig. A 32 éves sztár szenvedéseit nem sokkal később morfinnal próbálták enyhíteni, valamint antihisztamint és gyulladáscsökkentő szereket kapott, de az Instagramra feltöltött képek tanúsága szerint kézfeje még 24 óra elteltével is le volt bénulva és erősen meg volt duzzadva, de Hamish meglátta a jó oldalát is a dolognak: "nem fenyeget az a veszély, hogy a jegygyűrű lecsúszna" - írta.

A bullet hangyák támadásában egyébként az a legrosszabb, hogy miközben az égető fájdalmat okozó mérget másodpercenként többször is beleeresztik az áldozatukba, közben speciális feromonokat bocsátanak ki, amelyek a többi társukat is támadásra ösztönzik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.