Esélye sem volt az utasnak

Lezúduló szikla ölt meg egy autóst, négyen kórházban vannak

Egy kanyargós hegyi úton haladt az autó, amikor a hegyoldalról levált több nagyméretű szikladarab és az egyik a kocsira zuhant. A balesetben egy ember meghalt, négyen megsérültek.

2014.08.06 08:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/taoty

Az 55 éves Song Ni azonnal meghalt, amikor a kínai Szecsuán tartomány egyik hegyi útján autózott négy rokonával, de egy lezúduló szikla épp a luxus BMW-re esett. A család nem sokkal korábban Santai városban tett kirándulást, onnan visszafelé tartva érte őket a tragédia. Az autóban ülő másik négy utas kórházba került, bár állapotuk súlyosságáról a sajtó nem számolt be.

A balesetet követően a turisztikai szakemberek megjegyezték, hogy a kisebb törmelékek potyogása eddig sem volt ritka a területen, de a sűrű növényzet eddig megakadályozta, hogy a sziklák olyan helyeken is leessenek, ahol emberek járnak. Ezúttal azonban olyan nagy darab tört le a hegyoldalból, hogy azt a növényzet sem tudta megállítani, a több mint egyméteres szikla letarolt mindent, ami az útjába került, és tragikus módon épp az ott elhaladó kocsi hátsó részére zuhant, Song Ninek esélye sem volt és szinte az is csodaszámba megy, hogy a másik négy utas nem halt meg.

A szakemberek most azt tervezik, hogy figyelmeztető jelzéseket helyeznek ki a környéken, hogy a turisták tisztában legyenek a rájuk leselkedő veszéllyel - számolt be a Daily Mirror.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.