Napóleonként láthatja a hazai közönség

Gerard Depardieu beleszeretett a halászlébe Szegeden

Napóleon szerepében áll színpadra a hétvégén Szegeden a franciák egyik legismertebb színésze, Gerard Depardieu. A híresség csütörtökön érkezett meg Magyarországra.

2014.08.01 07:41ma.hu
Fotó: RTL Klub / Híradó

Tizenöt év elteltével újra színpadra állíják a Szegedi Szabadtéri Játékokon a Háry János című, Kodály Zoltán daljátéka alapján megrendezett daljátékot, a szereposztás pedig nemcsak hazai szemmel parádés (Homonnay Zsolt, Király Levente, Bordás Barbara, Gálvölgyi János, Bodrogi Gyula, Szabó Győző, stb.), de egy nemzetközi hírű sztárvendég is színpadra lép Napóleon szerepében, mégpedig Gerard Depardieu. A színész csütörtökön mutatkozott be a sajtó képviselői előtt, és nem titkolta, hogy mind a darab, mind az ország nagyon tetszik neki.

A bemutató alkalmából rendezett sajtótájékoztatón előbb magyarul is köszöntötte az újságírókat, majd elmondta, hogy bár játszott már a Háry János francia változatában, ez a mostani sokkal jobban tetszik neki, színesebbnek, mégis naivabbnak tartja, és sokkal több a nemzeti vonás a magyar verzióban.

A szakmai részleteken túl Depardieu természetesen beszámolt az első itt töltött napján szerzett élményeiről is, így kiderült, hogy megérkezése után nem sokkal már meg is kóstolta a halászlét, és annyira ízlett neki, hogy a sajtóeseményt követően újra azt tervezett ebédelni, sőt, valószínűleg minden nap ezt fog kérni - jelentette ki a jelenlévők nagy derültségére.

A sztárt pénteken és szombaton láthatjuk a mintegy negyedórás szerepben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.