Csak 6 százalék adót kell fizetnie

Gérard Depardieu jól járt az áttelepüléssel

A magas franciaországi vagyonadó elől Oroszországba áttelepülő Gérard Depardieu-nek csak hat százalék adót kell fizetnie választott hazájában.

2014.05.30 17:46MTI
freedigitalphotos.net/anankkml

Az Izvesztyija orosz napilap idézte az orosz adóhatóság illetékesének közlését, amely szerint a színész időben eljuttatta 2013. évi adóbevallását a hatóságokhoz, amelyek magánvállalkozóként regisztrálták őt.

Az ilyen személyek 60 millió rubel (1,3 millió euró) éves bevétel alatt hat százalék adót fizetnek Oroszországban, ahol a legtöbb adózó egykulcsos, 13 százalékos adót fizet. Gérard Depardieu 2013-ban kapott orosz állampolgárságot Vlagyimir Putyin orosz elnöktől az után, hogy elhagyta Franciaországot tiltakozva a 75 százalékos vagyonadó bevezetése miatt.

A mordvinföldi főváros, Szaranszk lakója lett, ahol azt tervezi, hogy éttermet és művészeti központot nyit. Ebből még semmi sem valósult meg, múlt év májusa óta Depardieu meg sem fordult a városban - közölte Valerij Mareszjev, a térség tájékoztatási minisztere az Izvesztyijával.

"Voltak tervek, azokat nem adta fel. Depardieu akkor fog visszatérni hozzájuk, amikor más projektjeit befejezi" - tette hozzá az illetékes. A francia filmsztár játszik egy orosz tévécsatorna vígjátéksorozatában, és szerepel a szocsi téli olimpiáról szóló filmben is.

Elizabeth Hurley brit színésznő oldalán játszott a Csecsenföldön forgatott Viktor című filmben, amelyet a közeljövőben mutatnak be Oroszországban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.