Kalandor koala

Elcsapta a koalát az autó, potyautasként vitette magát kórházba

Csaknem 90 kilométeres autóutat élt túl egy autó aljába kapaszkodva egy elütött koala Ausztráliában, az állatnak csak az egyik karma tört le.

2014.07.28 17:57MTI
Timberwolf, a kalandor (Fotó: YouTube/Brisbane)

Az Ausztrália egyik emblémájának számító állat valószínűleg a queenslandi Maryborough közelében "került fel" a személyautóra, amelynek utasai csak a legközelebbi pihenőhelyen megállva vették észre, hogy egy potyautasuk is van.

Az erszényest gondozásba vevő Australia Zoo koalakórház orvosa mázlistának nevezte az állatot, amiért túlélt, méghozzá kiváló egészségben egy ilyen nagy kalandot.

Az autópályán, amelyen a 88 kilométert a koala a kocsiba kapaszkodva megtette, akár 110 kilométeres sebességgel is száguldhatnak a járművek.

"Elképesztő, hogy túlélt egy ilyen utazást és csak ilyen apró sérüléssel" - mondta Claude Lacasse állatorvos az AFP-nek.

Letört körme miatt fájdalomcsillapítót adtak az állatnak a kórházban, amelyet Steve Irwin, a Krokodilvadászként ismert ausztrál természettudós, állatvédő és televíziós személyiség hívott életre.

Az állatkórház illetékesei megpróbálják pontosan azonosítani a Timberwolfnak elnevezett állat elgázolásának helyét, hogy ott visszaengedjék a vadonba.

Az intézményben havonta mintegy 70 koalát részesítenek kezelésben, az állatok több mint fele közúti balesetben vagy háziállatok támadásiban sérül meg.

Ausztráliában becslések szerint már csak 43 ezer példány fordul elő a sebezhető természetvédelmi státusú erszényesfajból. Tudósok úgy gondolják, az első brit telepesek 1788-as megérkezés előtt több mint 10 millió koala élt Ausztráliában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.