Válófélben lévő férjére akarta fogni

Meg akarták mérgezni Obamát!

18 év börtönt kapott az amerikai elnöknek mérgező leveleket küldő nő.

2014.07.17 05:30MTI
Forrás: Wikipedia

Tizennyolc év börtönre ítéltek az Egyesült Államokban szerdán egy nőt, mert mérgező leveleket küldött Barack Obama elnöknek és a New York-i polgármesternek, csak azért, hogy válófélben lévő férjére foghassa a dolgot.

A 36 éves Shannon Guess Richardson ricinnel átitatott papírlapokra írt leveleket küldött 2013 májusában Obamának és az akkori New York-i polgármesternek, Michael Bloombergnek. A ricin a ricinus magjából kivont, rendkívül mérgező fehérje, biológiai fegyverek egyik hagyományos hatóanyaga, légzési bajokat okoz.

A nő, miután postára adta a leveleket, a rendőrségre ment és feljelentést tett férje ellen mérgező levelek postázása miatt. A rendőrség idővel kiderítette, hogy a férfinak semmi köze a dologhoz, és kizárólag neje a bűnös. Az asszony a bíróságon váltig állította, hogy senkit sem akart megmérgezni, és bízott abban, a biztonsági ellenőrzés elejét veszi annak, hogy bárki felnyissa a leveleket.

Férje "nevében" Obamához írt levele amúgy így szólt:

"Ami ebben a levélben van az ön számára, elnök úr, nem kapható boltokban. Ahhoz, hogy elfoghasson, végeznie kell velem és családommal, mert nem fogom megadni magam. Aki a házamhoz közelít, golyót kap a képébe."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.