Nem sérültek az agy legfontosabb részei

Csak ült a lépcső alatt, fejében egy 11 centis késsel

Nemcsak túlélte, de határozottan éber és tiszta tudattal került kórházba egy nő azután, hogy a fejébe állt egy 11 centis kés. Teljes nyugalomban ült a lépcső alatt, amikor a lánya rátalált.

2014.07.14 13:37ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/phasinphoto

"Egy hangos zajt hallottam, és amikor megszűnt, ott találtam anyámat a lépcső alatt ülve, egy hosszú késsel a fejében" - mesélte a kínai Changchunban élő Wang Xue, aki persze azonnal a mentőket hívta, és nem sokkal később már szirénázva vitték a kórházba az 57 éves Liu Yanyát. A nő meglepően nyugodtan vette tudomásul, hogy egy kés állt bele a fejébe, miután leesett - bár az nem teljesen világos, hogy pontosan hol volt a 11 centis szerszám és mit keresett olyan magasan, hogy leesve ilyen balesetet okozzon. "A penge egészen beleszúródott a fejébe, és csak a fekete markolata volt kint" - tette hozzá az asszony lánya.

A riasztó látvány ellenére a nő meglepően éber állapotban volt, még az orvosokat is meglepte a tiszta tudata, amiko a kórházba érkezett. A kést egy műtét során távolították el a koponyájából, miután meggyőződtek róla, hogy nem érte az agy funkcionális részeit, továbbra is tud beszélni, járni, és teljesen tiszta a tudata - mondta el V. Yang, a sebészcsapat vezetője. Üröm az örömben, hogy a nő lánya és férje kénytelenek eladni az otthonukat, hogy ki tudják fizetni az orvosi számlákat, ezt ugyanis az állam nem támogatta - számolt be a Metro című brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.