Szemüvegkerete miatt bírálják Francois Hollande-ot

Nem kér a franciából a francia elnök

Elege lett a franciából a franciák elnökének, és ezzel nincs egyedül: a dán márkát részesíti előnyben Brad Pitt, Robert De Niro és Richard Gere is.

2014.07.11 11:29MTI
TV-screenshot

Új szemüvegkerete miatt bírálják Francois Hollande francia elnököt, aki hazai márka helyett egy híres dán cég modelljét választotta, magára vonva ezzel a francia gyártók haragját.

Hollande nemrégiben váltott új szemüvegre, amelynek kerete a korábban viselttel szemben sötétebb és karakteresebb. Az elnök a dán Lindberg cég modelljét választotta, ami felháborította a nehézségekkel küzdő francia gyártókat. Kettő közülük ajándékba küldött is egy-egy keretet az Elysée-palotába. Szerintük az elnök választása azt sugallja, hogy a politikus nem talált magának megfelelő francia gyártmányú keretet, miközben a kormány mindenhol azt hangoztatja, hogy a vásárlók részesítsék előnyben a francia termékeket.

A Le Parisien című lap úgy tudja, Hollande mindkét vállalatnak megköszönte az ajándékot.

A francia elnök eddig is Lindberg-modellt viselt, csakúgy, mint Lionel Jospin, Franciaország 1997 és 2002 közötti miniszterelnöke, kétszeres elnökjelölt. A dán márkát részesíti előnyben Brad Pitt, Robert De Niro és Richard Gere is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.