Pánikrohamot kap a "narancsszínű ördögöktől"

Ablakpucolásra váltott a szakács, mert retteg a babtól

Pályát kellett módosítania a szakácsnak, mert rájött, hogy valahányszor sült babot lát, pánikszerű félelem tör rá és kontrollálhatatlan rosszullét kapja el a "narancsszínű ördögök" miatt.

2014.07.09 08:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Gualberto107

Kénytelen volt otthagyni a munkáját és más területre átnyergelni egy szakács, miután rájött, hogy kontrollálhatatlan félelemérzet vesz rajta erőt, valahányszor sült babot lát. A 31 éves Rob Griffiths azt mondja, szédülni kezd és legszívesebben elfutna, ha a "narancsszínű ördögök" közelébe kerül. Még a szupermarketben is nagy ívben elkerüli a babkonzerveket, pedig tudja, hogy ott biztonságosan le vannak zárva a gonosz szörnyek.

"Egy kocsmában dolgoztam szakácsként, és a reggeli különösen kemény volt. A babot a személyzetnek kellett elkészítenie, míg én elrejtőztem hátul" - magyarázza az angliai Milton Keynesben élő férfi. Most ablakpucolással keresi a kenyerét, de nem tagadja, hogy elég fájdalmasan éli meg mindezt.

A szakirodalom leguminofóbia néven ismeri a jelenséget, amikor valaki a sült babtól retteg. Rob úgy sejti, arra vezethető vissza a félelme, hogy gyerekkorában a testvérei ezzel az étellel dobálták őt meg. A viselkedéskutató Cary Cooper professzor ugyanakkor azt mondta, hogy az ex-szakács története klasszikus fóbiának tűnik, de van rá megoldás, ha akarja - számolt be a Daily Mirror.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.