116, atyaég

1898-ban született - és még mindig él

Száztizenhatodik születésnapját ünnepelte pénteken a legidősebb amerikai, a világ második legidősebb embere, egy arkansas-i nő.

2014.07.04 20:59MTI
Fotó: myarklamiss.com

Gertrude Weaver otthonában, a camdeni Silver Oaks Egészségügyi és Rehabilitációs Intézetben töltötte a születésnapját. Ajándékai között szerepelt idén az a díj, amellyel elismerték, hogy a népesség-nyilvántartási adatok alapján hivatalosan ő a legidősebb amerikai.

A Guinness világrekordok könyvével kapcsolatban álló Gerontológiai Kutatócsoport (GRG) a vizsgálata során rábukkant, hogy az 1900-ban tartott népszámlálás kétévesként tünteti fel Weavert, aki ezek szerint 1898-ban született.

A hiteles adatok alapján az amerikai matróna a 116. évét korábban betöltő japán Okava Misao után a második legidősebb ember a világon. Weaver Arkansas délnyugati részéről, a texasi határ mellől származik. 1915-ben ment férjhez és négy gyermeke született, akik közül már csak egy 93 éves fia van életben. A házassági kivonaton az asszony életkorát 17 évesként tüntették fel, ami szintén igazolja születési dátumát.

Bár születési bizonyítványa nem maradt fent, minden évben július 4-én ünnepli a születésnapját.

A Silver Oaks-i illetékesek szerint az idős hölgy egészsége idén kicsit megrendült, de még mindig kijár a szobájából, és részt vesz minden étkezésen, valamit egyéb elfoglaltságokban is. 104 évesen került be először a camdeni rehabilitációs központba, amikor csípőtörést szenvedett. Miután felgyógyult, hazatért, ahol unokája gondozta, 109 esztendős kora óta azonban ismét az otthon lakója.

Weaver szerint a hosszú élet titka: bízni kell az Úrban, keményen kell dolgozni és szeretni kell mindenkit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.