Oroszország megvétózta a Kártyavárat

Nem forgathatnak politikai thrillert az ENSZ-ben

Oroszország nem engedi, hogy a Kártyavár (House of Cards) című, interneten futó sorozatot az ENSZ Biztonsági Tanácsának üléstermében forgassák.

2014.07.03 10:36MTI
freedigitalphotos.net/worradmu

A politikai thriller producerei megkeresték a Biztonsági Tanács (BT) 15 tagját, engedélyezik-e az ülésterem használatát, amikor nem tanácskoznak benne, az oroszok azonban nemet mondtak.

Az orosz ENSZ-delegáció illetékese, Mihail Agaszangyan emailjében arra hivatkozott, hogy a BT termének folyamatosan igénybe vehetőnek kell lennie, és az egyébként sem megfelelő helyszín a filmezéshez.

A The Daily Telegraph úgy értesült, hogy a megadott keddi határidőig a többi tag nem tiltakozott a filmezés ellen. Michael Tatham brit diplomata támogatta a forgatást és erre biztatta a többi tagot is.

Jelentések szerint Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár szintén azt javasolta, hogy a Biztonsági Tanács tegye lehetővé, hogy az ülésszakon kívül forgathassanak a termében, mivel a nagy népszerűségnek örvendő sorozat felhívhatja a közönség figyelmét az intézmény munkájára.

A felvételeket augusztus közepére időzítették volna, amikor az ENSZ csúcsdiplomatáinak többsége szabadságát tölti.

A Netflix online műsorszóró produkciója Washingtonban játszódik, főszereplőjét, Francis Underwood gátlástalan politikai manipulátort Kevin Spacey játssza, feleségét Robin Wright. Eddig két, egyenként 13 részes évadot láthattak a nézők, és egy februári bejelentés szerint harmadik évad is készül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.