Ellopta a jótékonyságból gyűjtött pénzt

Haldokló gyermekét lopta meg az önző apa, hogy magának vásárolgasson

Börtönbe került egy férfi, aki ellopta a halálos beteg lányának gyűjtött jótékony felajánlásokat, megfosztva ezzel a kislányt élete legnagyobb - és valószínűleg utolsó - álmától.

2014.07.01 14:29ma.hu

Ellopta a jótékonyságból összegyűjtött pénzt, de sokkal visszataszítóbb, hogy ezzel a saját, halálos beteg kislányát is kirabolta egy férfi, a pénzből ugyanis a gyermek egy álomutazásra ment volna, mielőtt még meghal. A 11 éves, Angliában élő Ashanti Elliot-Smith egy ritka genetikai rendellenességben szenved, a Hutchinson-Gildford Progeria nevű betegség következtében szervezete rohamtempóban öregszik, ami azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel a 15 évet sem fogja megérni, ránézésre már most is olyan, mintha legalább 70-80 éves lenne, csak a termete árulja el, hogy még gyermek.

Rövidke életében így nincsenek nagyratörő vágyai, hosszú távra semmiképp sem tervezhet, ezért csak annyit kért, hogy ha egyszer lehetősége nyílik rá, hadd utazzon Amerikába, ahol együtt úszhat a delfinekkel. A Sussex-i Brit Motorosok Klubja hallott erről a kívánságról, ezért mindenkit mozgósítottak, akit csak tudtak, és össze is szedtek 3500 font (közel 1 millió 360 ezer forint) összegű adományt.

Fotó: freedigitalphotos.net/David Castillo Dominici

Mindez 2010-ben történt, és amikor a kislány apja - aki akkor már elvált Ashanti édesanyjától - megtudta, hogy lánya mekkora összeghez jutott, megjelent a motorosklubban, és valami olyasmivel verte át az ügyintézőt, hogy az édesanya, Phoebe Smith épp beteg vagy elfoglalt, ezért jött ő a pénzért. Két hónappal később derült ki a csalás, amikor Ashanti és édesanyja egy rendezvényen vettek részt, ám addigra a férfi a teljes összeget elverte az egyik szupermarketben.

Az anya azonnal feljelentést tett a most 44 éves Albi Elliot ellen, akit most a bíróság elítélt, de ezzel nem tudja jóvátenni azt, hogy tönkretette a lánya egyetlen nagy kívánságát. A motorosklub tagjai is csalódottságuknak adtak hangot, mondván, rengetegen adták a saját pénzüket Ashanti álmáért, és sosem gondolták, hogy az apa mindenkit becsap. "Ez undorító, mi sosem gyanakodtunk rá" - mondta a klub szóvivője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.