Szombat esete veszett nyoma

A szlovén fővárost kettészelő folyóban bukkantak a német pókersztár holttestére

A toxikológiai vizsgálat még tart, de ismerői szerint Johannes Strassman alkoholt szinte sosem ivott, dorogokhoz pedig "biztosan sosem" nyúlt, sőt az elmúlt hónapokban épp "a meditáció révén próbálta megtalálni önmagát és legbenső énjét".

2014.06.30 13:35MTI
Forrás: YouTube

A szlovén fővárost kettészelő Ljubljanica folyóból került elő holtan Johannes Strassmann német pókerjátékos, akinek tíz napja veszett nyoma Ljubljanában.

A 29 éves milliomos sztárjátékos halálával kapcsolatban számos kérdés megválaszolatlan. A pókereskörökben nagy tekintélyt élvező férfit június 21-én, szombaton este, barátai körében látták utoljára élve a ljubljanai főtéren, mielőtt ismeretlen okból elszakadt a csoporttól.

Strassmann holttestét pénteken a szlovén főváros központjában fogták ki a Ljubljanica folyóból, személyazonosságát azóta DNS-vizsgálat is megerősítette.

A dpa német hírügynökség szerint a bonni születésű, de Bécsben élő profi pókeres halálának okát és körülményeit homály fedi. Igaz ugyan, hogy eltűnése estéjén a Ljubjanica meg volt áradva, de Ljubljanában, a férfi eltűnése helyén a folyó magas falak közt, egy erősen kimélyített mederben folyik. Bűncselekményre utaló nyomot nem találtak.

A toxikológiai vizsgálat még tart, de ismerői szerint Strassman alkoholt szinte sosem ivott, dorogokhoz pedig "biztosan sosem" nyúlt, sőt az elmúlt hónapokban épp "a meditáció révén próbálta megtalálni önmagát és legbenső énjét".

Üzlettársa, a Salzburgban élő Markus Golsen szerint a tisztázatlan módon elhunyt férfit "még az irigység jellemezte pókeresközösségben is egyenes és őszinte emberként" tisztelték. Strassmann és Golsen együtt alapított egy jólmenő online pókeriskolát.

A Pokerpages internetes szakportál szerint Johannes Strassmann több mint 1,4 millió eurót (433 millió forint) nyert a pókeren azóta, hogy 2006-ban hivatásos pókerjátékos lett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.