Épen irodájába tartott

Nyílt utcán lőtték agyon a bankárt

A rendőrség 10 ezer eurót ajánlott fel annak, aki információval szolgál az elkövetőkről.

2014.06.26 16:05MTI
Forrás: bankacredins.com

A nyílt utcán agyonlőtték a Credins albán hitelintézet igazgatóját csütörtökön Tirana központjában - közölte a rendőrség.

Az ország negyedik legnagyobb bankját vezető Artan Santo éppen irodájába tartott, amikor két merénylő tüzet nyitott rá. Szemtanúk arról számoltak be, hogy a támadók motorkerékpárral érkeztek a helyszínre, egy forgalmas útkereszteződéshez, amely Tirana legfőbb sugárútján található. A bankigazgatót legalább öt találat érte.

A rendőrség 10 ezer eurót ajánlott fel annak, aki információval szolgál az elkövetőkről.

Santo letakart holtteste mintegy fél órán keresztül a földön hevert, amíg a helyszínelők dolgoztak.

Az 58 éves férfi korábban a Raiffeisen osztrák bankcsoport által tíz évvel ezelőtt megvásárolt albán Savings Banket igazgatta, innen került az albán üzletemberek által alapított Credins hitelintézet élére. A Credins Santo irányítása alatt az ország negyedik legnagyobb bankjává vált, piaci részesedése 2012-ben 7,9 százalék volt. A vállalatban az igazgató is tulajdonos volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.