Lánybúcsújára tartott, mikor meghalt

Még csinált egy utolsó szelfit, aztán meghalt a menyasszony

Egy vidáman mosolygó, fiatal nő, akinek minden oka megvan a boldogságra, mert hamarosan férjhez megy ahhoz, akit szeret - ez látszik a képen, ami után percekkel halálos baleset történt.

2014.06.25 13:29ma.hu

Vidáman mentek az autóval, Taylor Swift szólt a rádióból, és a két 26 éves lány valószínűleg úgy érezte, az életük minden szempontból tökéletes, jobbat nem is kívánhatnának. Nem csoda: egyikük, Collette Moreno másnap készült kimondani a boldogító igent szerelmének, ezért barátnője, Ashley Theobald megszervezte a lánybúcsúját, ami tényleg tökéletesen indult. A két fiatal nő jókedvét az a szelfi is tükrözi, amit a menyasszony készített, mindkettejük arcán széles mosoly mutatja a jókedvüket, miközben az Ozarks tóhoz tartanak, ahol már várta őket az utolsó "gyermekkori" buli.

Ám alig pár perccel később az idilli képnek egy tragikus pillanat vetett véget: a missouri 5-ös autópályán Theobald egy meggondolatlan előzési manőver miatt frontálisan ütközött az egyik emelkedő túloldaláról érkező teherautóval, amit túl későn vett észre. Az ütközésig mindössze nyolc perc telt el a mosolygós szelfi elküldése óta. A balesetet túlélt sofőr elmondta, hogy egy nagy teherautó mögé szorultak be, ami szinte okádta magából a füstöt, mire az sztmában szenvedő Collette elkezdett köhögni és egyre rosszabbul érezte magát. Emiatt döntött úgy Ashley, hogy kielőzi a teherautót, amikor úgy látta, hogy tiszta az út szemből.

Collette Moreno (balra) és Ashley Theobald, nem sejtve a közelgő tragédiát (Fotó: KCTV)

Nem vette azonban figyelembe, hogy épp egy emelkedőn haladnak, így mire felbukkant a szemből érkező teherautó, már nem volt visszaút. Bár a Dodge Ram vezetője észlelte a közelgő veszélyt és megpróbált lehúzódni, a balesetet már nem tudta elkerülni és a szinte vadonatúj Chevy Malibut nekilökte az épp előzött teherautónak. Ashley és a Ram vezetője, a 25 éves Melvin Garber kisebb sérülésekkel megúszta, Collette azonban súlyos égési sérüléseket szenvedett, és nem sokkal később a Columbiai Egyetemi Kórházban belehalt a sérüléseibe.

Esküvőjére a jövő hónapban, július 26-án került volna sor 28 éves vőlegényével, Jesse Arcobassóval Jamaica egyik álomszép helyszínén. A karikatúra-művész nagyjából egy éve kérte meg a kezét. A menyasszonynak egy 5 éves kisfia is volt. "Nem egészen érti még a dolgokat, tudom, hogy ez még időbe fog telni" - jegyezte meg a megtört vőlegény, aki szintén alig tudja elhinni, hogy szerelme már nincs többé, és a menyasszony édesanyja is gyakran érzi úgy a múlt pénteki baleset óta, hogy az egész csak egy rossz álom, amiből szeretne felébredni - idézte Kelly Arie-t a NY Daily News című amerikai hírhonlap.

Theobaldot gondatlan vezetés miatt vonják felelősségre, de az állami autópálya-rendőrség szóvivője szerint nem indítanak ellene büntetőeljárást. Alighanem épp elég büntetés lesz neki az a tudat, hogy miatta halt meg a legjobb barátnője, az esküvője előtt...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.