Ilyen selfie-je senki másnak nincs

Ahogy lezuhantak, azonnal fényképezte magát

Az első dolga volt önmagát lefényképezni a süllyedő repülőgéppel. Videónk is van!

2014.01.11 11:55Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Az egyik legnehezebben leutánozható selfie

Hawaii, az örök nyár birodalma, a megtestesült földi paradicsom. A Csendes-óceán eldugott sarka több szigetből áll, így nem meglepő módon a köztük zajló közlekedésben nem csak vízi-, hanem légieszközöket is gyakran használnak. Az egyik ilyen repülő járt pórul még tavaly decemberben, szerencsére egy kivétellel mindenki túlélte az esetet.

Ez még önmagában nem ütné meg az ember ingerküszöbét a sokkoló információkkal telített világban, de arra már csak felvonjuk a szemöldökünk, hogy az egyik utas, Ferdinand Puentes gyakorlatilag azonnal a vízbekerülést követően lefényképezte magát (selfie) a süllyedő repülőgéppel. Ilyen képe bizonyára csak keveseknek van a világon, de olyan videót sem sokan tudhatnak magukénak, mint az alábbi: itt a vízbecsapódás pillanatait lehet megtekinteni.



Az összesen 9 embert szállító repülőgép rutinkörre vitte a turistákat Kalaupapa repülőteréről, a felszállás után nem sokkal azonban valamilyen csattanó hangot hallottak az utasok, a repülő pedig megkezdte ereszkedését - az óceánra. A motorhibás repülőgép szerencsére nem függőlegesen csapódott bele a vízbe, a pilóta lélekjelenlétének köszönhetően viszonylag simán tette le a vasmadarat az enyhe hullámokra. A repülő mintegy 25 perc alatt elsüllyedt, a parti őrség pedig 80 perc alatt ért ki - a gépen tartózkodóknak körülbelül 1 órát kellett a víz felszínén lebegve eltölteniük.

A pilóta és hét utas megmenekült, de a Hawaii Egészségügyi Minisztérium igazgatója, Loretta Fuddy sajnálatos módon meghalt a vízben, a zuhanást követően. Ennek okát még mindig vizsgálják a szakértők. A repülőgépet egyébként megtalálták a hullámsírban, a motorját elemzésre már el is szállították gyártójához.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.