Cigányútra ment a falat

Majdnem belehalt a kabaréba - a Heimlich módszerrel mentették meg

A néző annyira nevetett a Showder Klub humoristáján, hogy egy félrenyelt pogácsától majdnem megfulladt, de a standup-komikus megmentette az életét.

2014.06.21 16:37ma.hu
Orosz György, az életmentő humorista (Fotó: Soós Kata)

Hosszúpályiban, egy születésnapi partin lépett fel a napokban Orosz György humorista, aki az ünnepelt meghívására érkezett a Hajdú-Bihar megyei településre. A 40. születésnapját ünneplő Sz. László a vendégsereget akarta meglepni a produkcióval, ami majdnem tragédiával ért véget.

Orosz este nyolckor lépett a közönség elé és az ünnepelt kérésére az egyik disznóvágásos történetét is elmesélte. "Teljesen szokványos volt minden, akár falunapokon, akár ilyen családi rendezvényeken természetes, hogy a társaság a fellépés alatt is eszik-iszik"- mondja a Showder Klub stand up komikusa.
"Nem is lett volna ez baj, engem nem zavart, de a házigazda annyira nevetett a kívánságára elmondott poénon, hogy a szájában lévő pogácsát félrenyelte." - emlékszik vissza Gyuri, aki először poént csinált a nem mindennapi hangokból, amiket a születésnapos kiadott, majd észrevette, hogy nem furcsa nevetésről van szó, hanem baj van.

A társaság lefagyott, Gyuri viszont azonnal László segítségére sietett és a Heimlich-fogást alkalmazva megszabadította a pogácsadarabtól. A majdnem pórul járt ünnepelt így látta az esetre: "Volt már olyan, hogy egy korty vizet félrenyeltem, az is kellemetlen, de ez semmihez sem fogható érzés. A pogácsa nem ment se le, se fel. Nagyon megrémültem, de szerencsére gyors volt a segítség. Orosz Gyuri a kedvenc humoristám, de azt nem gondoltam, hogy egyszer megmenti az életemet. Mondjuk a bajt is ő okozta - mondja már mosolyogva.

A humoristának nem ez volt az első ilyen akciója: "Egy balatoni nyaralás alkalmával egy fiún kellett segíteni, aki félrenyelte a lángost és hiába ütögettük a hátát, nem sikerült kiköhögnie a falatot. Középiskolás koromban elsősegélynyújtó versenyt nyertem, akkor nem is gondoltam, hogy élesben fogom alkalmazni a Heimlich-manővert, ráadásul többször is. Örülök, hogy nem lett tragédia az ügyből, sőt a buli is folytatódott, de remélem, a történet hatására sokan utánanéznek, hogyan kell ilyen helyzetben segíteni.".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.