Egy strandoló orvos vette észre a fuldokló fiút

Majdnem megfulladt a medencében, de a tanárok oda se néztek

Már eszméletlen volt, amikor egy strandoló orvos észrevette a víz tetején furcsán lebegő fiút, és a medence szélére húzva újraélesztette őt. A gyerekkel öt felnőtt volt, de egyikük sem vette észre a bajt.

2014.02.20 08:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Eszméletlenül húzta a medence szélére a brit tinédzsert egy helyi orvos az osztrák Tamsweg uszodájában, amikor felfedezte, hogy a fiú magatehetetlenül lebeg a víz felszínén. A 13 éves William Flay egy 43 fős iskolai csoporttal és öt felnőtt kísérővel utazott az ausztriai városba, ahol sítúrán vettek részt, a vakáció részeként pedig az egyik napot az uszodában töltötték - ekkor történt a rémisztő baleset.

A kisfiún az orvos és az egyik úszómester azonnal elkezdte az újraélesztést, aminek köszönhetően az oldalára fektetett fiú néhány másodperc múlva felköhögte a tüdejébe jutott vizet és rövidesen már önállóan is képes volt a lélegzésre. A sikeres mentés után a fiút a tamswegi kórházba vitték, ahol megfigyelés alatt tartják, de az austriantimes.at című osztrák hírhonlap úgy tudja, már nincs életveszélyben.

Azt nem tudni, hogy mi okozta a balesetet, előbb volt-e az ájulás és utána került víz a tüdejébe, vagy fordítva, az igazi kérdés azonban az, hogy a gyerekek felügyeletével megbízott öt tanár közül miért nem vette észre egyik sem, hogy baj van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.